Pascaru a solicitat instituirea unei noi sărbători naționale (VIDEO)

Pascaru a solicitat instituirea unei noi sărbători naționale (VIDEO)

Aniversarea victoriei lui Ștefan cel Mare în bătălia de la Vaslui ar putea fi marcată anual la 10 ianuarie, în cadrul unei sărbători naționale.

Această sugestie a fost făcută de către președintele Mișcării de Tineret „Voievod”, Nicolae Pascaru, în cadrul unui interviu pentru NOI.md.

Pascaru s-a arătat convins că instituirea unei noi sărbători naționale va consolida societatea. „Ne-am convins că la evenimentul nostru au sosit reprezentanții altor organizații patriotice. Acest lucru ne bucură. Sperăm că pe viitor acest eveniment nu va pierde din importanță ci, dimpotrivă, va fi marcat la nivel național. Această victorie (în bătălia de la Vaslui – nota red.) a adus Moldova în rîndul țărilor dispuse să lupte pentru credința, identitatea națională și viitorul său pînă la ultima suflare. Noi trebuie să ne mîndrim cu trecutul nostru glorios, istoria noastră bogată și faptul că sîntem moldoveni”, a menționat șeful Mișcării de Tineret „Voievod”.

Demnitarul public a reamintit despre valorile pentru care a luptat poporul moldovenesc pe parcursul mai multor secole. „În bătălia de la Vaslui moldovenii au reușit să-și apere libertatea cu o oaste mică și prost echipată. Strămoșii noștri au prețuit libertatea, au luptat pentru ea, au păstrat Moldova și ne-au transmis bogățiile în care abundă țara noastră. Sîntem obligați să cinstim memoria luptătorilor care și-au dat viața pentru Patrie, să facem tot posibilul pentru ca spiritul glorios și iubitor de libertate al poporului nostru să dăinuiască și să se transmită din generație în generație”, a declarat Pascaru.Precizăm că evenimentele solemne prilejite de cea de-a 542-a aniversare a bătăliei de la Vaslui au avut loc în centrul Chișinăului marți, 10 ianuarie. La ele au participat peste o sută de tineri, activiști ai mișcărilor de tineret „Voievod”, „Urmașii lui Ștefan”, ai Federației de Luptă Națională „Voievod”, Asociației „Scutul moldovenesc”, Centrului pentru Cooperarea Tinerilor și Fundației pentru Dezvoltare Ecologică „EcoDava”.

Precizăm că lupta de lîngă Vaslui, care a avut loc pe 10 ianuarie 1475, este una dintre cele mai reușite lupte ale domnitorului Ștefan cel Mare. Bătălia a devenit o parte a perioadei de luptă a poporului moldovenesc pentru independență împotriva invaziilor turcilor în Sud-Estul Europei în secolele XV-XVI. Armata sub conducerea lui Suleiman Pașa a fost distrusă, în pofida faptului că era de aproape trei ori mai mare decît oastea lui Ștefan cel Mare.
 


Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Comentarii Adăugați un comentariu7 comentari

alexandru 12 ian. 10:26

Всё правильно делает Паскару,народ не знающий свою Великую и Славную историю обречён на забвение.Возрождение и укрепление молдавской нации,это великое дело,достойно памяти,почитания и уважения Великого молдавского господаря Stefana Cel Mare.И всякие там Ciocana,dyoma и прочая безродная нечесть не стоит и малейшего внимания на их словесный понос в адрес молдавской нации.Как бы вы,..... не изголялись на сайтах вам нас не переубедить.(обращения"вы ,вам"пишу с маленькой буквой,так как нет уважения к таким как эти ....

вал 11 ian. 20:37

Николай, оч правильное решение надо продвигать

? 11 ian. 18:47
Spam
dyoma 11 ian. 18:44
Deleted
? 11 ian. 18:38
Spam
Миха 11 ian. 14:42

Ciocana ты тор**з которого еще земля не видела.... у тебя что не пост то -"Русские" иди овец паси и рассказывай им свои басни...

Ciocana 11 ian. 12:22

Odată cu alegerea în funcţia de Preşedinte a impostorului Dodon s-au activizat o mulţime de trepăduşi care vin cu iniţiative, una mai tâmpită decât alta. Acum se vede clar că serviciile şi ambasada Rusiei au lucrat intens şi eficient, racolând şi pregătind echipe întregi de mancurţi şi trădători de neam, care pentru 3 arginţi organizează orice activitate, doar să continue opera de îndepărtare a populaţiei RM de neamul lor românesc.

Mai multe

Adăugaţi Comentarii

captcha

trimite știrea ta

Fiți coautorul nostru! Dacă aveți o știre interesantă împărtășiți-ne-o și nouă!


captcha

Întrebarea zilei Toate

load