Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Gaberi: ANSA este pregătită să facă faţă gripei aviare în Moldova

11 ian. 2017,, 08:50   Societate
1857 0

Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor (ANSA) este pregătită să facă faţă gripei aviare, chiar dacă pe teritoriul Moldovei nu au fost înregistrate focare de îmbolnăvire. Despre aceasta a comunicat pentru agenţia INFOTAG directorul ANSA, Gheorghe Gaberi.


Potrivit lui, se monitorizează situaţia păsărilor domestice şi sălbatice, toate cazurile suspecte sunt testate la laborator, iar importul de păsări vii, de ouă, de carne de pasăre din ţările unde au fost cazuri de îmbolnăvire, inclusiv din România şi Ucraina, a fost interzis temporar.

Conform interdicţiei, importatorul trebuie să prezinte acte de provenienţă a producţiei şi abia apoi va putea primi autorizaţia de import. Însă cel mai mare pericol poate veni din partea păsărilor sălbatice care trec frontiera ţărilor şi pot răspândi boala.

Potrivit informaţiilor ANSA, focare de gripă aviară au fost înregistrate în mai multe regiuni din ţările europene. Cele mai multe cazuri de îmbolnăvire a păsărilor domestice au fost înregistrate în Ungaria (167), Franţa (50), Germania (23), Polonia (13) şi câteva cazuri în România şi Ucraina. De asemenea, au fost atestate focare de îmbolnăvire a păsărilor sălbatice în Elveţia (80), Danemarca (20) şi Croaţia (6).
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?