X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

În Moldova se vor scumpi și mai mult benzina și motorina

10 ian. 2017,, 14:13   Economie
7566 1

În Moldova se vor scumpi și mai mult benzina și motorina, al cărora prețuri va crește în medie cu 3-4 la sută, relatează NOI.md.

Acest lucru rezultă din noile prețuri plafon de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere publicate astăzi de Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică, care vor fi valabile în viitoarele două săptămîni.

Astfel, în perioada 11-24 ianuarie 2017 prețul de comercializare cu amănuntul a benzinei Premium-95 a fost stabilit la nivelul de 17,99 lei pentru un litru, cel al motorinei – la nivelul de 15,61 lei pentru un litru.

În precedentele două săptămîni, între 28 decembrie 2016 și 10 ianuarie 2017, prețul plafon de comercializare a acestor tipuri de combustibil au constituit 17,36, și, respectiv, 15,17 lei pentru un litru.

Astfel, în viitoarele două săptămîni benzina se va scumpi în medie cu 63 de bani la un litru, iar motorina – cu 44 de bani la un litru sau cu aproximativ 3,6 la sută și, respectiv, 2,9 la sută.

Potrivit unor informații publicate anterior, ANRE nu mai stabilește prețurile plafon de comercializare a gazului lichefiat. La fiecare 14 zile calendaristice, în ziua de marți, ANRE stabilește prețurile plafon de comercializare cu amănuntul a benzinei și motorinei și le publică pe site.

În aceeași zi, fiecare operator de pe piața produselor petroliere determină, ținînd cont de prețurile plafon stabilite de ANRE, prețurile de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere, le publică pe pagina sa web și le afișează pe panourile informative de la stațiile de alimentare.

Prețurile stabilite de operatori intră în vigoare și se aplică pentru toți consumatorii, începînd cu ziua de miercuri, ora 00.01 noaptea. Operatorii nu au dreptul să comercializeze cu amănuntul carburanții la prețuri mai mari decît prețurile plafon stabilite de ANRE. Contravenienţii sînt pasibili de sancţiuni dure, inclusiv pînă la revocarea licențelor.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?