Un oligarh ucrainean a numit condițiile de încetare a conflictului din Donbass

Un oligarh ucrainean a numit condițiile de încetare a conflictului din Donbass

Antreprenorul ucrainean Serghei Taruta, deputat în Rada Supremă, a declarat că în cîteva luni conflictul armat din Donbass poate fi reglementat.

El a declarat acest lucru astăzi, 10 ianuarie, în cadrul unui interviu pentru canalul de televiziune “112 Ucraina”.

„Acţiunile militare cu exactitate pot fi finalizate în patru-cinci luni. Pentru aceasta este nevoie de stabilit relaţii serioase cu noua administraţie a preşedintelui Trump şi de susţinut negocieri cu colegii europeni. Atunci va apărea o şansă mai mare”, a declarat Taruta.

El a adăugat că este necesar, de asemenea, de luptat dur cu contrabanda şi de contracarat tentativele de a cîştiga de pe urma războiului. „Nu este un secret că în război sînt în cîştig ambele părţi (…). Se cîştigă şi la noi şi vor să facă asta în continuare”, a specificat parlamentarul.

Pe 2 ianuarie viceministrul pentru afacerile teritoriilor ocupate temporar al Ucrainei, Gheorghi Tuka, a spus că Kievul va relua controlul asupra Donbassului în anul 2018. În acest scop, potrivit spuselor lui, este extrem de important de menţinut sprijinul Europei şi SUA.
 

Ați găsit eroarea în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Comentarii Adăugați un comentariu1 comentariu

русский 10 ian. 20:47

ага..выстраивай..трамп слышать про вас не хочет....надеетесб он будет решать? не..он не дурак..и с Россией бодаться не станет..

Mai multe

Adăugaţi Comentarii

captcha

tu ești reporter

Fiți coautorul nostru! Dacă aveți o știre interesantă împărtășiți-ne-o și nouă!


captcha

Întrebarea zilei Toate

load