X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Negocierea unui acord cu Marea Britanie este prioritară pentru SUA

10 ian. 2017,, 13:30   Externe
1965 0

Marea Britanie va avea prioritate în negocierile unui nou acord comercial cu viitoarea Administraţie a lui Donald Trump, a declarat un membru marcant al Partidului Republican din Senatul american, după întîlnirea cu ministrul britanic de Externe, Boris Johnson, informează Reuters.

Senatorul republican Bob Corker a afirmat după întrevederea avută cu Boris Johnson că un acord comercial dintre cele două state ar reprezenta o prioritate în măsura în care Marea Britanie se pregăteşte să părăsească Uniunea Europeană.

Înaintea referendumului pentru Brexit, Barack Obama a recomandat britanicilor să rămînă în UE şi a avertizat că în cazul în care vor decide să iasă din Blocul comunitar, nu vor avea prioritate pentru un acord comercial cu SUA.

Corker a declarat însă că Boris Johnson ştie foarte bine că nu există nicio şansă ca Marea Britanie să nu aibă întâietate în cadrul unui acord comercial cu statul american.

"Aceştia vor avea întâietate şi este prioritatea noastră să ne asigurăm că ajungem la un acord comercial într-un mod care demonstrează prietenia de lungă durată (dintre cele două state, n.red.)”, a spus Corker.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?