Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Reacția democraților după ce Trump l-a numit pe ginerele său consilier

10 ian. 2017,, 20:00   Externe
3010 0

Democrații din Congresul american au cerut Departamentului de Justiţie să determine dacă Donald Trump a încălcat legislaţia nepotismului prin numirea ginerului Jared Kushner în poziţia de consilier principal la Casa Albă, relatează BBC News.


Avocaţii lui Jared Kushner (36 de ani) susţin că poziţia sa de consilier la Casa Albă nu reprezintă o încălcare a legislaţiei anti-nepotism, adoptată în 1967 de preşedintele Lyndon Johnson.

Kushner, care este căsătorit din 2009 cu Ivanka Trump, fiica republicanului Donald Trump, ar urma să plece de la conducerea holdingului imobiliar Kushner Companies pentru a lucra la Casa Albă.

De altfel, Kushner a fost unul dintre cei mai importanți consilieri ai republicanului în perioada electorală, iar faptul că acesta are o influență ridicată asupra președintelui-ales al SUA este cunoscut.

Anterior, ginerele preşedintelui-ales a fost anterior inclus în întîlniri cheie cu lideri străini şi a participat la o discuţie cu ministrul britanic de Externe, Boris Johnson.

Kushner se va ocupa iniţial de politici comerciale şi de Orientul Mijlociu din poziţia de consilier la Casa Albă. Însă, surse din echipa de tranziţie au explicat că poziţia acestuia ar urma să se schimbe în următoarele luni.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?