Dodon a cerut rechemarea ambasadorului moldovean la București

Dodon a cerut rechemarea ambasadorului moldovean la București

Președintele Igor Dodon s-a arătat indignat de declarațiile recente al ambasadorului Republicii Moldova la București, Mihai Gribincea, cu privire la retragerea cetățeniei lui Traian Băsescu, comunică Noi.md.

Șeful statului a calificat drept „impertinent și incompatibil cu statutul său” comentariul ambasadorului precum că decretul semnat de Igor Dodon va fi cel mai probabil declarat neconstituțional.
 
„Sînt surprins că descopăr că unii ambasadori au devenit avocați ai unor politicieni din țara de reședință și au cam uitat cărui stat servesc. E și mai grav cînd aceștia fac comentarii politice în raport cu autoritățile statului care i-a trimis în misiune. Aceasta vorbește fie despre calificarea profesională proastă a respectivului ambasador, fie despre angajamentele lui politice în detrimentul propriului stat și al conducerii acestuia”, susține șeful statului.
 
Igor Dodon a anunțat că va solicita guvernării înlocuirea lui Mihai Gribincea în funcția de ambasador la București cu o altă persoană. „Voi cere Guvernului revocarea acestui ambasador și înlocuirea lui cu o persoană care înțelege mai bine atît competențele diplomatice, cît și interesele statului Republica Moldova”, a menționat Dodon.
 
Precizăm că ieri, într-un interviu acordat unui post de televiziune din România, ambasadorul Moldovei la București a declarat că, potrivit estimărilor experților, șansele ca decretul semnat de Igor Dodon privind retragerea cetățeniei lui Traian Băsescu să fie anulat sînt mari. Totodată, Mihai Gribincea și-a exprimat convingerea că gestul președintelui Dodon nu va afecta relațiile moldo-române.
 

Ați găsit eroarea în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Comentarii Adăugați un comentariu61 comentari

Mircea 15 ian. 09:24

Посол РМ в Румынии оказался прав.Отзыв гражданства у Т.Бэсеску не ухудшил отношение Румынии к молдоавским гражданам и начиная с 6 февраля 2017 года тем кто восстановил гражданство Румынии не придется тратить 200-400 евро на обзаведение документами, все будет оплачиваться так как и для тех граждан которые живут в других местах или Румынии,то ест
в пределах 1 тыс лей. Вот умный и правильный ответ дод...Не посла надо менять,надо менять "президента".

Mircea 15 ian. 09:23

Посол РМ в Румынии оказался прав.Отзыв гражданства у Т.Бэсеску не ухудшил отношение Румынии к молдоавским гражданам и начиная с 6 февраля 2017 года тем кто восстановил гражданство Румынии не придется тратить 200-400 евро на обзаведение документами, все будет оплачиваться так как и для тех граждан которые живут в других местах или Румынии,то ест
в пределах 1 тыс лей. Вот умный и правильный ответ дод...Не посла надо менять,надо менять "президента".

Tomas 15 ian. 08:52

Он будучи послом не знает что входит в его обязанности что-ли? Раз не является профессионалом своего дела и не видит краев, то пусть домой возвращается, а на его место пускай посылают более компетентного человека.

русский 14 ian. 18:44

Платону.... А что Додон украл? Миллиард? А Все ваши евроинтеграторы не воры? Не они довели страну до ручки? Додон еще ничего сделать и не успел..А посла правильно-снять и уволить ..И вообще к госслужбе не допускать.Пусть в румынии и работает

Платон Спартанцеву 13 ian. 09:53

Вор и патриот это несовместимо. Он может только воровать и предать, ради воровства, всё святое. Немая утка, по сравнению с Додоном, покажется нам ангелом.

Виталий Спартанцев 12 ian. 17:27

Хорош лаять на Додона.Думаете если бы Санду стала бы президентом,то сейчас бы в Молдове, собаки шастали бы сейчас с колачами на хвосте ? Ошибаетесь. Додон только,только пришел к власти. Время покажет что он человек слова,государственик и патриот

Виталий Спартанцев 12 ian. 17:10

Terminati hamaitul impotriva lui Dodon. Dodon nu are dreptul sa hotarasca aceea,sau aceea. Dar cine sa hotarasca ?basescu,sau ce?basescu care a contribuit foarte mult la evenimentele de pe 7 aprilie 2009? N-are basescu ce cauta aici,ca sa nu tulbure apa.

Виталий Спартанцев 12 ian. 16:58

Moderatorilor de ce nu permiteti comentarea?S-au le permiteti comentarea doar la proromini ?

Виталий Спартанцев 12 ian. 16:51
Deleted
Платон 11 ian. 20:38

Я ни разу не слышал чтобы наших послов обзывали ворами. Зато повсеместно слышу что все наши дондоны воры. А воровство основная наша беда. И никто не хочет говорить нам на какую сумму нас обворовали? А это десятки тысяч долларов на каждую среднюю семью из 4-х человек. Не надо мне верить на слово. Прикинь-те сами. Если начиная с Лучинского до сих пор лей обесценился с 4,50 за доллар до более 20 за доллар то это о чём говорит? Мы бы все были средним классом. Имели бы все свой бизнес. Не надо было бы бросать своих детей и уезжать в поисках черновой работы. И плевали бы на тех кто изо всех сил стараются разделить нас, чтобы мы не понимали что нам всем, наоборот, надо объединиться против общей 100-головой воровской гнидой. Если дипломатов, которые не воры, надо отзывать, тогда что надо,адекватно, делать с ворами? А вы заметили что за Додона не только половина населения не проголосовало, но его даже свои соплеменники по воровству не переносят? Почему? А потому что он своим неадекватным поведением выдаёт их всех! Как говорится, нет худо без добра! Всего несколько процентов голосов не хватило чтобы избавиться от них. Дай Бог чтобы мы прозрели к следующим выборам! Желаю всем Счастливого Нового Года! С Новым Счастьем!

Mai multe

Adăugaţi Comentarii

captcha

tu ești reporter

Fiți coautorul nostru! Dacă aveți o știre interesantă împărtășiți-ne-o și nouă!


captcha

Întrebarea zilei Toate

load