Miniştrii de externe ai Moldovei şi României se vor întîlni în timpul apropiat

Miniştrii de externe ai Moldovei şi României se vor întîlni în timpul apropiat

Viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova, Andrei Galbur, a convenit cu noul ministru al Afacerilor Externe al României, Teodor Meleşcanu, "să se întîlnească în viitorul cel mai apropiat pentru a continua discuţiile cu privire la rolul ce le revine ministerelor de externe în extinderea şi aprofundarea cooperării în diverse domenii".

Surse din cadrul MAEIE au relatat că această înţelegere a fost atinsă ieri, în cadrul unei convorbiri telefonice dintre cei doi miniştri.

Andrei Galbur l-a felicitat pe omologul său român cu ocazia numirii în funcţie şi i-a dorit succes în exercitarea mandatului. Cei doi oficiali au efectuat un schimb de opinii cu privire la perspectivele dezvoltării relaţiilor moldo-române, fiind reiterat interesul reciproc de a promova în continuare dialogul dintre cele două state în baza parteneriatului strategic. 

Ministrul Galbur a subliniat importanţa sprijinului acordat de guvernul român în realizarea agendei de reforme şi de modernizare a Republicii Moldova.
 

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Comentarii Adăugați un comentariu4 comentari

Tomas 15 ian. 08:53

Нужно строить дружественные отношения с соседями, это безусловно, однако они должны прекратить открыто выступать против независимости нашей страны. В любой ситуации, это должно рассматриваться как невежество по отношению к Молдове.

русский 10 ian. 18:22

Необходимо МИДЕИ срочно реформировать в МИД.....последние две буквы ЕС пусть ЛП возьмет себе на память..а мы нахавались этой гейинтеграции

Adevarul 10 ian. 15:28

Sunt multe lucruri care trebuie sa fie discutate, si poate se va ajunge la o intelegere ce tine de interconectarea cu Romania la energie electrica, care de altfel este si o cerinta a europenilor.

Boris 10 ian. 15:16

Eu am incredere in ministrul Galbur, mai ales dupa ce a fost in Rusia si a reusit sa scoate embargourile impuse de rusi si care Dodon n-a putut sa le scoata inca din 2014.

Mai multe

Adăugaţi Comentarii

captcha

tu ești reporter

Fiți coautorul nostru! Dacă aveți o știre interesantă împărtășiți-ne-o și nouă!


captcha

Întrebarea zilei Toate

load