Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Trump a acceptat raportul privind atacurile cibernetice ale hackerilor ruşi

9 ian. 2017,, 19:25   Externe
5111 4

Preşedintele ales al Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, a acceptat concluziile serviciilor de informații americane potrivit cărora Rusia ar fi în spatele atacurilor cibernetice din timpul alegerilor prezidenţiale, a afirmat șeful de cabinet al lui Trump, Reince Priebus, citează Agerpres.


Priebus a mai spus că SUA ar putea acționa în consecință.

Șeful de cabinet al lui Trump a făcut declarațiile la Fox News. El a mai spus că în ciuda declarațiilor anterioare despre intenția de îmbunătățire a relațiilor cu Kremlinul, președintele ales a acceptat faptul că entități din Rusia au fost în spatele atacurilor cibernetice asupra Partidului Democrat și ca intenționează să ceară serviciilor de informații recomandări.

„În funcție de aceste recomandări, vom acționa”, a spus Priebus.

Totodata, Priebus a subliniat faptul că democrații nu au făcut nimic pentru a preveni accesul ilegal la corespondența a „structurilor străine”, ​​ceea ce a dus la scurgeri de date.

Anterior, serviciile secrete din SUA i-au prezentat lui Trump un raport complet cu privire la amestecul Rusiei in mersul alegerilor prezidențiale din SUA. Publicul cunoaște doar versiunea trunchiată: în care Vladimir Putin este acuzat ca a inițiat amestecul Rusiei.

În versiunea deschisă a raportului se spune: „Conform estimărilor noastre, președintele rus, Vladimir Putin și guvernul rus au căutat să-l ajute pe președintele ales Donald Trump pentru a-i îmbunătăți șansele electorale acolo unde este posibil, si s-o discrediteze pe secretarul de stat american Hillary Clinto… Cînd a devenit clar că secretarul Clinton are cele mai mari sanse de a cîștiga alegerile, campania Rusiei s-a axat pe subminarea președinției acesteia…”.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?