X 
Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Avertizare în legătură cu codul galben

9 ian. 2017,, 17:00   Societate
6277 0

Conform datelor Serviciului Hidrometeorologic de Stat, la 11 ianuarie, în republică și la Chișinău se prevăd ninsori puternice. Stratul nou de zăpadă va constitui circa 5-10 cm. Izolat se vor forma troiene, notează NOI.md.


În acest context, Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale atenționează oamenii să nu se pornească la drum lung, iar dacă aleg să iasă pe traseele din țară, să fie echipați corespunzător. Conducătorii auto sînt rugați să țină în portbagajul mașinii lopată și lanțuri, iar echiparea autoturismului să fie cu pneuri de iarnă. Mai mult, înainte de a porni la drum oamenii sînt îndemnați să asculte atent buletinele meteo și să evite porțiunile înzăpezite.

Pompierii vin cu recomandări față de cei care exploatează sobele. Specialiștii atenționează că nerespectarea regulilor antiincendiare poate duce la incendii cu urmări fatale. Pentru a evita situațiile nedorite, sursele nu trebuie supraîncălzite, iar pe noapte focul din sobă trebuie stins.

În caz de situații de risc oamenii pot apela pentru ajutor la Serviciul 901.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?