Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Coreea de Sud creează o echipă de comando care să-l elimine pe Kim Jong-un

9 ian. 2017,, 21:00   Externe
3148 0

Coreea de Sud creează o echipă de comando care are misiunea de a-l elimina pe președintele nord-coreean, Kim Jong-un, și pe principalii lui lideri militari în eventualitatea unui război, relatează Financial Times.

Formarea unității militare, programată inițial pentru 2019, a fost decalată pentru acest an pe fondul atitudinii tot mai războinice a Coreii de Nord, a confirmat luni pentru publicația britanică Ministerul Apărării de la Seul.

Echipa de comando, din care vor face parte pînă la 2.000 de militari, va fi alcătuită pe modelul forțelor speciale din SUA, potrivit agenției de presă sud-coreene Yonhap. Ministerul Apărării a declarat că echipa face parte din măsurile mai ample luate de Sud în vederea consolidării forțelor militare sud-coreene în fața agresiunii nord-coreene.

Coreea de Sud își va consolida și strategia în caz de conflict, axată pe trei piloni, care presupune atacuri preventive asupra instalațiilor nucleare nord-coreene, doborîrea rachetelor balistice și lansarea de contraatacuri aeriene, a adăugat ministerul citat.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?