Transnistria stiri: 1352
Eurovision stiri: 497

Năstase vorbește despre „o nouă tentativă de jefuire a cetățeanului”

9 ian. 2017,, 15:49   Societate
8759 4

Litigiul dintre întreprinderea „Ruta-Prim” SRL, controlată de familia liberalului Iurie Topală, și primăria capitalei este o nouă tentativă de jefuire a cetățeanului de rînd, susține liderul Platformei „DA”, Andrei Năstase, citat de NOI.md.


Reprezentantul opoziției i-a îndemnat pe membrii societății civile să nu rămînă indiferenți față de acest caz și să intervină pentru a demasca presupusele fărădelegi.

„Sîntem, pesemne, martorii unei noi tentative de jefuire a cetățeanului-contribuabil printr-o schemă țesută din politică și justiția moldovenească. Îndemn organizațiile nonguvernamentale specializate și presa de investigație să reacționeze, să intervină, să dea alarma, așa încît să se audă la Procuratura Generală și pînă la Curtea de la Strasbourg. Doar prin eforturi conjugate am reușit să demascăm schemele frauduloase și să salvăm statul de la jaful a sute de milioane de lei în cazuri similare, devenite de notorietate, Aroma Floris, Norma SRL etc. Neimplicarea celor ce pot și trebuie să o facă înseamnă complicitate”, a declarat Andrei Năstase.

Menționăm că întreprinderea „Ruta-Prim SRL” a cerut, la CEDO, de la autoritățile Republicii Moldova plata unor despăgubiri în valoare de 10 milioane de lei, ca urmare a unui litigiu avut cu Primăria Municipiului Chișinău. Conflictul a apărut după ce întreprinderea a început să deservească rutele de autobuz 10 și 28, iar conform contractului semnat cu Primăria, a asigurat transportarea gratuită a unor categorii de cetățeni. Primăria însă nu a compensat aceste cheltuieli, chiar dacă în bugetul municipal erau prevăzute resurse în acest scop.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?