X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Theresa May: Voi stabili strategia pentru Brexit în următoarele săptămîni

9 ian. 2017,, 14:10   Externe
2468 1

Theresa May, premierul bitanic, a declarat că va stabili strategia pentru ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană în săptămînile ce urmează, informează Reuters.

În primul interviu oferit de Theresa May în anul 2017, aceasta a ignorat solicitările oamenilor de afaceri, membrilor Parlamentului şi liderilor opoziţiei de a oferi mai multe detalii în privinţa strategiei pentru Brexit, prezentînd doar promisiunea că va obţine cel mai bun acord posibil.

Aceasta a reiterat faptul că ceea ce este o problemă decisivă a ambelor părţi implicate în negocierile pentru Brexit, şi anume dacă reducerea imigraţiei în Marea Britanie va avea prioritate în faţa accesului la piaţa unică a Blocului comunitar, nu este ”o alegere duală” şi a declarat că statul britanic nu va păstra ”fărîme” ale comunităţii europene.

Oficialii au avertizat că Marea Britanie nu va reuşi să obţină, nici măcar prin contribuţii bugetare, accesul la piaţa comună europeană pe care îl va dori după ieşirea din Uniunea Europeană.

Guvernul Marii Britanii argumentează că trebuie să respecte "voinţa poporului" după referendumul care a decis, la limită, ieşirea din UE, însă premierul Theresa May mizează de fapt pe menţinerea, după Brexit, a avantajelor apartenenţei la Blocul comunitar, fără însă a mai avea contribuţii.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?