Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Autorul atacului de pe aeroportul din Florida este un hispanic de 26 de ani

7 ian. 2017,, 19:00   Externe
2464 0

Autorul atacului de pe aeroportul Lauderdale-Hollywood, care a ucis cinci persoane şi a rănit alte opt, este un tînăr hispanic, pe nume Esteban Santiago.

Acesta aterizase cu puţin timp înainte de atac pe pista aeroportului, după ce decolase anterior cu un avion din Alaska, informează CNN.

Imediat după aterizare, atacatorul şi-a ridicat bagajul de cală din al doilea terminal al aeroportului, iar apoi s-a retras în baie pentru a scoate arma ascunsă între haine. El s-a îndreptat spre ceilalţi pasageri, care aşteptau în continuare sosirea bagajelor, şi a deschis focul la întâmplare.

Autorul atacului de pe aeroportul din Florida este un hispanic de 26 de ani Acesta este un fost soldat

Esteban Santiago are 26 de ani şi este originar din New Jersey, dar a locuit de-a lungul vieţii sale în Alaska, precum şi în localitatea Naples din Florida.

Avea probleme psihice

Surse din rândul autorităţilor federale au transmis că atacul armat nu este considerat un act de terorism, iar rudele tânărului hispanic susţin că acesta avea probleme psihice. Acesta a fost în luna noiembrie, anul trecut, într-un birou FBI și susținea că aude voci care îl îndeamnă să se alăture grupării teroriste Stat Islamic. Mai exact, el a declarat că a declarat că servicile secrete americane s-au inflitrat în mintea ei și îl forțează să se uite la fdilmulețe de propagandă ISIS. „ În noiembrie 2016, Esteban Santiago a intrat într-o agenție DBI și a spus că mintea lui este controlată de serviciile secrte americane. În timpul interviului, el părea agitat și incoerent în declarații.

Cu toate că Santiago a declarat că nu vrea să facă rău nimănui, ca urmare a comportamentului său haotic, agenți de intervievare a contactat autoritățile locale care l-au luat în custodie pe Santiago si l-au transportat la o unitate medicală locală pentru evaluare”, a declarat un oficial federal american. Acesta a primit ulterior tratament pentru probleme psihice.

De asemenea, autorităţile au descoperit o legitimaţie militară în posesia lui Esteban Santiago. Acesta a postat anterior o poză în echipamentul de luptă al armatei Statelor Unite. Potrivit CNN, el a servit în Garda Națională din Puerto Rico, la care a activat din 14 decembrie 2007. Bărbatul a fost detașat în Irak la 23 aprilie 2010, până în februarie, 2011, unde a primit chiar și o medalie. Ulterior, acesta a fost rezervă în armata SUA, iar apoi s-a alăturat Gărzii Naționale din Alaska, unde a avut o performanță nesatisfăcătoare. În plus, în urmă cu un an, tănărul hispanic a fost judecat pentru comiterea a două contravenţii în Alaska.

Potrivit martorilor, atacatorul purta un tricou cu franciza Star Wars. Pasagerul John Schlicher a precizat că acesta era un ”tânăt slăbuţ” şi a întreptat arma direct spre pasagerii care aşteptau să îşi ridice bagajele pe aeroportul Lauderdale. Esteban Santiago nu a spus niciun cuvânt în timp ce trăgea la întâmplare în pasageri, iar unii supravieţuitori au remarcat tăcerea sa.

Atacatorul şi-a reîncărcat arma o singură dată, însă martorii nu pot preciza câte gloanţe au fost trase în incinta aeroportului Lauderdale.

Atac armat în interior aeroportului Fort Lauderdale-Hollywood din Florida. Un bărbat a deschis focul în terminalul aeroportului, ucigând cinci persoane și rănind alte opt. Bărbatul a fost prins de forțele de ordine. Acesta a fost audiat de FBI și a fost trimis la închisoarea din comitatul Broward, sub acuzaţia de crimă, anunţă ABC News.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?