X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Putin, surprins în ipostaze inedite: Cum a întîmpinat Crăciunul (FOTO)

7 ian. 2017,, 17:00   Externe
7533 7

La fel ca în anii trecuți, președintele Vladimir Putin a evadat în seara de Crăciun din Moscova, de data aceasta deplasîndu-se la Nijni Novgorod, unde a asistat vineri seara la slujba care a avut loc la biserica mănăstirii Sf.Iuri din Nijni Novgorod, 425 km distanță de capitala rusă, în contextul în care rușii sărbătoresc Crăciunul conform vechiului calendar iulian la 7 ianuarie, potrivit RIA Novosti și publicației Vzgliad.

În biserica din Nijni Novgorod, Putin a stat lîngă un grup de pescari pe care i-a cunoscut în toamnă, în timpul sejurului său pe lacul Ilmen.

Mănăstirea de călugări Sf. Iuri este una din cele mai mari din Nijni Novgorod, despre ea afirmîndu-se că a fost fondată de cneazul Iaroslav cel Înțelept în anul 1030.

După slujba religioasă, Putin a stat de vorbă cu pescarii, exprimîndu-și convingerea că anul 2017 “va fi mai bun” decât 2016, potrivit TASS, dar a ținut să accentueze că “nu poate exista niciun succes” fără sprijin din partea poporului rus.




În afară de problemele cu care se confruntă, pescarii i-au împărtășit lui Putin mai multe rețete de ciorbă de pește și l-au învitat la pescuit în primăvară.

cMJiJkA1a5b3AAOQprIeSvQzAhKjY54V

Într-un comunicat oficial, postat sîmbătă pe site-ul Kremlinului, președintele Vladimir Putin i-a felicitat pe toți creștinii ortodocși care sărbătoresc Craciunul pe stil vechi, remarcînd că această sărbătoare trezește cele mai bune sentimente oamenilor și îi îndreaptă spre originile spirituale și tradiții.



Noaptea de 6 spre 7 ianuarie a fost la Moscova cea mai friguroasă din ultimii 120 de ani. Dacă în unele zone ale capitalei ruse s-au înregistrat minus 29,9 grade Celsius, în regiunea Moscovei mercurul din termometre a coborît pînă la minus 33,4 de grade Celsius. Cea mai geroasă noapte de Crăciun a fost însă la Moscova în 1881, cînd s-au înregistrat minus 35 de grade Celsius.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?