Transnistria stiri: 1379
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3986

Obama: Putin NU este în echipa noastră!

7 ian. 2017,, 15:00   Externe
10002 10

Președintele american în exercițiu, Barack Obama, i-a amintit succesorului său republican, Donald Trump, că „sunt în aceeași echipă", după un raport al serviciilor de informații ale SUA, potrivit căruia Moscova a intervenit în procesul electoral din toamna trecută în Statele Unite ale Americii pentru a-l ajuta pe Donald Trump să câștige alegerile prezidențiale.



„Unul dintre lucrurile care mă preocupă este că reprezentanți republicani sau experți și comentatori par să aibă mai multă încredere în (președintele rus) Vladimir Putin decât în concetățenii lor americani, întrucât acești concetățeni americani sunt democrați. Așa ceva nu se poate", a afirmat Obama într-un interviu pentru ABC News.

„Trebuie să amintesc că suntem în aceeași echipă. Vladimir Putin nu este în echipa noastră", a subliniat președintele în exercițiu, într-un interviu ce va fi difuzat integral duminică, menționând că nu-i place că unii încearcă să submineze credibilitatea serviciilor secrete și să divizeze societatea americană, scrie Agerpres.

Serviciile secrete americane au publicat vineri un raport în care susțin că Moscova a încercat să favorizeze victoria lui Donald Trump în alegerile prezidențiale din toamna trecută în SUA în defavoarea candidatei democrate Hillary Clinton, potrivit AFP.

Pentru FBI, CIA și NSA, cele trei mari agenții de informații americane, Vladimir „Putin și guvernul rus au dezvoltat o preferință clară pentru președintele ales Trump", se menționează în raportul care, după eliminarea informațiilor clasificate, reprezintă o sinteză coerentă a informațiilor, în general, cunoscute deja.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?