Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3993

Rusia îşi reduce prezența militară în Siria

6 ian. 2017,, 22:00   Externe
3120 1

Rusia a început să-și reducă vineri dispozitivul militar mobilizat în Siria.

Marina rusă a anunţat vineri că retrage portavionul Amiral Kuzneţov din Marea Mediterană și crucișătorul cu propulsie nucleară „Petru cel Mare”, din Marea Mediterană, potrivit BBC News.

Preşedintele rus Vladimir Putin a ordonat o retragere parţială a forţelor militare din Siria, după intrarea în vigoare a unui armistiţiu negociat cu Iranul şi Turcia.

Potrivit liderului de la Kremlin, acordul oferă ocazia pentru a pune capăt războiului care macină ţara din Orientul Mijlociu de şase ani. Portavionul se va întoarce în portul Severomorsk, din regiunea Murmarsk (Marea Barenţ), potrivit unui anunț al șefului Statului Major rus, generalul Valeri Gherasimov.

„În conformitate cu decizia Comandantului suprem al armatei ruse, președintele țării, Vladimir Putin, din 29 decembrie (2016), Ministerul Apărării demarează reducerea contingentului său militar în Siria”, a indicat generalul de armată Valeri Gherasimov, subliniind că această reducere începe prin plecarea din regiune a grupului aeronaval rusesc creat în jurul portavionului „Amiral Kuznețov”, care mai include crucișătorul „Petru cel Mare” și câteva nave însoțitoare.

Grupul aeronaval rus, care aparține Flotei ruse a Nordului, și-a îndeplinit principalele sarcini ce i-au fost trasate în cadrul campaniei din Siria, a precizat acesta. Astfel, împreună cu forțele antiaeriene siriene a fost creat un sistem de apărare antiaerian unitar în Siria, a indicat generalul rus.

„Vreau să mulțumesc întregului personal al grupului aeronaval pentru îndeplinirea cu succes a sarcinilor trasate”, a declarat șeful Statului Major al armatei ruse, dând ordin viceamiralului Viktor Sokolov să treacă la retragerea acestui grup aeronaval din Marea Mediterană la baza sa din Severomorsk, în conformitate cu planul aprobat anterior.

Vladimir Putin anunțase deja în martie o reducere a forțelor ruse mobilizate în Siria, dar Moscova și-a crescut ulterior prezența militară în această țară, atunci când luptele au crescut în intensitate.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?