X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Partidele, atenționate să prezinte rapoartele financiare la timp

6 ian. 2017,, 14:27   Politică
3299 2

Formațiunile politice urmează să prezinte pînă la 15 ianuarie 2017 rapoartele financiare pentru semestrul II al anului trecut. Despre acest lucru atenționează Asociația Promo-LEX, comunică NOI.md.


În conformitate cu Legea privind partidele politice, formațiunile au obligația de a prezenta semestrial și anual la CEC rapoarte privind gestiunea financiară. De asemenea, partidele beneficiare de subvenții de la bugetul de stat au obligația de a prezenta rapoartele respective și la Curtea de Conturi.

Rapoartele vor fi verificate și analizate de CEC, iar în acest scop instituție are dreptul să solicite partidelor, precum și unor instituții publice sau private, informații suplimentare, care urmează a fi prezentate în termen de două săptămîni pînă la o lună.

Informația conținută în rapoartele anuale privind veniturile acumulate și cheltuielile efectuate, inclusiv identitatea donatorilor și sumele donate, trebuie să fie plasate pe pagina web a CEC în termen de 48 de ore de la recepționarea lor.

Partidele care nu vor prezenta rapoarte financiare riscă să fie sancționate cu o amendă de pînă la 500 de unități convenționale. Totodată, încălcarea modului de evidență și utilizare a finanțelor, inclusiv neprezentarea datelor de identificare a donatorilor, se sancționează cu amendă de la 100 la 300 de unități convenționale aplicată persoanei cu funcție de răspundere.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?