Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Cum se circulă în Chișinău în urma ninsorii abundente

6 ian. 2017,, 11:29   Societate
4134 1

21 de autospeciale sînt antrenate în lucrări de deszăpezire și distribuire a materialului antiderapant pe străzile capitalei, la această oră, comunică NOI.md.


Potrivit autorităților municipale, drumarii de la "Exdrupo" și-au început intervenția la ora 5.45 dimineața, lucrînd prioritar pe străzile principale, pe cele pe care circulă transportul public și pe căile de acces către suburbii. La această oră circulația rutieră pe străzile municipiului Chișinău se desfășoară în condiții de iarnă, susțin autoritățile. Transportul public circulă conform programului corespunzător unei zile de lucru, iar în această dimineață au ieșit la linie 251 de troleibuze și 106 autobuze.

Angajații Regiei Locative au intervenit de la ora 8.00 cu 13 unități HACO, care stropesc trotuarele cu antiderapant lichid. De asemenea, 400 de măturători curăță zăpada de la intrările în scări, platourile de gunoi, trotuare și trecerile pietonale.

Serviciile abilitate de profil fac apel către conducătorii auto să ocolească străzile în pantă, în special str. Ganea, str. Timiș, str. Poștei, str. Vadul lui Vodă, str. Paris, str. Căușeni și stradela Uzinelor. De asemenea, automobiliștilor li se recomandă să circule cu prudență pe străzi, pentru a permite autospecialelor să curețe carosabilul în timp util. Șoferii mai sînt îndemnați să evite parcarea automobilelor pe marginea străzilor, precum și la intrările în curțile de bloc pentru a nu îngreuna accesul autospecialelor de deszăpezire.

În caz de înregistrare a situațiilor problematice în contextul actualelor condiții de circulație, cetățenii sînt chemați să apeleze Dispeceratul Central Municipal, tel. (022) 22-22-67, (022) 22-26-04.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?