Efrim, către deputați: Avocatura e altceva decît să vă scrie consultanții legile

Efrim, către deputați: Avocatura e altceva decît să vă scrie consultanții legile

Fostul ministru al Justiției Oleg Efrim critică inițiativa legislativă a unui grup de deputați, conform căreia parlamentarii vor putea accede în funcția de avocat fără a susține examenul de calificare, în cazul în are au un stagiu de muncă de 10 ani în domeniul juridic, informează NOI.md.


Fostul ministru a remarcat că această inițiativă este cel puțin discriminatorie în raport cu alte categorii de persoane, care acced în funcția de avocat în baza unor reguli clare. Mai mult decît atît, Oleg Efrim este de părere că experiența acumulată în calitate de legislatori nu este suficientă pentru a face față rigorilor meseriei de avocat.  

„Știu exact cine dintre aleșii poporului de multă vreme rîvnește să obțină o «altfel» licența de avocat. Dragilor, fără a diminua ceea ce faceți zi de zi în Parlament, mai ales că am avut ocazia să mă conving de-a lungul cîtorva ani, avocatura e altceva decît să vă scrie consultanții legile, iar voi să apăreți deștepți la tribună și TV. Nu vă dau ieșirile astea aptitudini de a apăra oameni și afaceri. Și să obțineți licența pentru statut, altfel decît sînt regulile, e cel puțin discriminatoriu!”, a explicat Oleg Efrim.

Menționăm că autorii acestei inițiative au argumentat că persoanele licențiate în drept care au creat norme de drept și au calitatea de legiuitor au o experiență bogată în domeniul jurisprudenței, ceea ce le permite să activeze ca avocați. Potrivit lor, accederea în funcția de avocat fără examene vizează un număr mic de persoane, care nu vor fi nevoite să înceapă de la zero prin efectuarea stagiului profesional. Proiectul de lege a fost elaborat de deputații Petru Cosoi, Constantin Țuțu, Anatolie Zagorodnîi, Cornel Dudnic, Vasile Bolea, Ștefan Creangă și Nae Simion Pleșca și urmează a fi supus dezbaterilor în Parlament. 

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Comentarii Adăugați un comentariu11 comentari

Mano 7 ian. 04:31

Подготавливают себе местечко потеплее на всякий случай, как пить дать. Упаси попасть к таким адвокатам. Пусть лучше для молодых специалистов сделают что-то путное, а то без взятки в нашей стране, адвокатом точно не станешь.

? 6 ian. 17:10
Spam
? 6 ian. 17:08
Spam
РМ 6 ian. 15:38

если все эти "разработчики" на грани фола в парламенте досиживают свои последние деньки - тогда им есть над чем пораскинуть остаками своих "законотворческих мозгов" и перелистать остается только те странички с законами, которые уже были приняты по поводу лицензирования адвокатской деятельности ...а пока что дорожка к порогу адвокатов "инициаторам" не воспрещается!

Petru 6 ian. 13:00

Din toata initiativa asta de lege m-a bucurat doar una, am vazut ca deputati de diferite culori politice pot conlucra destul de bine atunci cind au nevoie ei de asta. Rezulta ca ar trebui la fel sa procedeze si atunci cind se vor inainta legi cu adevarat importante pentru cetateni. Numai sa incerce atunci sa nu conlucreze!

Diana Popa 6 ian. 12:31

Nu cred ca acum toti deputatii se vor apuca sa devina avocati. Vor fi poate citiva si daca nu vor demonstra ca pot fi niste avocati buni nu mai conteaza ca au dat sau nu examenul pentru a primi licenta.

Realist 6 ian. 12:29

Da de ce ? Mai bine un om ce are 10 ani experienta sa primeasca licenta de avocatura, decit unul abia iesit de pe bancile scolii, mai ales ca in toti acesti ani, omenii acestia au elaborat legi

Русскоязычный молдованин 6 ian. 12:22

"И получать лицензию адвоката в обход правил является дискриминацией», – заявил Олег Ефрим".
А не нарушением закона, то есть преступлением?

Gavril 6 ian. 12:13

Hai s-o lase și acesta mai moale a fost cot la cot cu Filat l-a ajutat să fure miliardul și acum el încearcă să ne povestească despre ce e bine și ce nu!

Andrei 6 ian. 11:29

Adică un student licențiat cu o experiență de 0 ani și un stagiu de 1.5 ani poate deveni avocat, iar cineva care are licență în drept, timp de cîțiva ani a elaborat norme și a aplicat legea și mai are încă și 10 ani de practică, cred că e corect ca și ei să aibă acces pentru a fi avocați!

Mai multe

Adăugaţi Comentarii

captcha

tu ești reporter

Fiți coautorul nostru! Dacă aveți o știre interesantă împărtășiți-ne-o și nouă!


captcha

Întrebarea zilei Toate

load