Declaraţia lui Pavel Filip cu privire la România

Declaraţia lui Pavel Filip cu privire la România

Prim-ministrul Pavel Filip a transmis, astăzi, un mesaj de felicitare omologului său român, Sorin Grindeanu, cu ocazia învestirii în funcţia de Prim-ministru al României.


În mesajul semnat de Pavel Filip este remarcat ritmul ascendent al relaţiilor moldo-române și amplificarea cooperării bilaterale odată cu instituirea Parteneriatului Strategic pentru Integrarea Europeană a Republicii Moldova.

“Folosesc acest prilej pentru a-mi exprima recunoștința pentru disponibilitatea României de a susţine eforturile autorităţilor moldoveneşti de aliniere la standardele şi valorile europene, prin implementarea agendei de asociere cu UE, de modernizare a ţării noastre şi prin implementarea proiectelor energetice, educaţionale şi sociale”, se mai spune în scrisoare.

Totodată, șeful Executivului a exprimat convingerea că şi pe viitor Republica Moldova se va bucura de sprijinul României în realizarea priorităţilor agendei bilaterale şi a obiectivelor majore în materie de modernizare și integrare europeană a țării noastre, iar dialogul dintre statele noastre va rămâne în continuare unul activ.
 

Comentarii Adăugați un comentariu32 comentari

Патриот 6 ian. 10:27

Поддержку надо иметь в первую очередь от народа нашей страны - родной, любимой, и нашей дорогой - Молдовы!
У вас, и подобных вам кукловодов и кукольников, которые купили вам этот пост и поставили рулить страной - поддержки нет нашего Молдавского народа из за вашей предательской политики и ненависти вашей к своим же гражданам и соотечественникам страны, где из чрева ваших же матерей и вы родились на этот свет, к сожалению конечно, для многострадального народа нашей любимой Молдовы!
Беритесь за руки, в срочном порядке, со всеми вашими демократами и либералами, такими же предателями собственного народа Молдовы и создающих святую икону из Европы и особенно Румынии, бегите в нашу Святую Православную Церковь и покайтесь на коленях перед Господом и Спасом нашим - Иисусом Христом! Время у вас немного еще есть для этого, тем более идет последний день Рождественского Поста!!! Бог вам в помощь!!! Спасайте ваши грешные души, денег у вас наворованных немеренно у Молдавского народа - а сейчас, и давно уже пора срочно подумать о спасение ваших душ, заблудших, и в потемках мира сего прибывающих!!!

Николае 6 ian. 11:26

Сотрудничеству с ЕС говорю да,но без унири с Румынией.Сотрудничеству с Россией говорю да,но без перехода под юрисдикцию Москвы. А главное- вижу дальнейшее развитие Молдовы без нынешнего правительства незаконно,тайно утверждённого(под покровом ночи) недопрезидентом д.Тимофти,не смотря на народные протесты!!! Молдове нужны до срочные выборы и как можно быстрее.

unul vine - altul pleacă... 6 ian. 11:31

Dacă Sorin Grindeanu trece pe la Moldova la sigur că va fi decorat cu „Ordinul Republicii”.Republicii ca și Dacian Cioloș.

Вова 6 ian. 11:34

Полностью согласен с Патриотом. Но хочу добавить, что все что мы имеем - это все от Бога. И никто не может ничего дать в этом мире, если не отнимет у другого. А Бог дает по другому, Он не отнимает ни у кого, потому что у него есть все. А главное что может дать Бог - это мудрость, а мудрость стоит в основу всего творения. Но Бог не дает всем мудрости, а только тем, которые верят ему и соблюдают: Повеления Его, Уставы Его, Законы Его. А это все наши правители топчат ногами, и разрабатывают свои законы, для того чтобы поработить народ. НО БОГ НА ДОПУСТИТ ЭТОГО, ПОТОМУ ЧТО, ОН СОЗДАЛ ЧЕЛОВЕКА - СВОБОДНОЙ ЛИЧНОСТЬЮ!!!

Mariana 6 ian. 11:51

Doi premieri vecini, din partide ce colaboreaza impreuna. Acum dupa castigul PSD in Romania, cred ca in continuare colaborarile intre statele noastre va fi mai stransa.

Andrei 6 ian. 12:00

Guvernul din România este unul ce are ca nucleu PSD, ce la rîndul său e partid-frate cu PD, ce fac parte din PES. Acum cred că conlucrarea dintre aceste 2 partide va fi una și mai productivă!

Realist 6 ian. 12:27

Pavel Filip e cel ce a deblocat relatiile de colaborare cu Romania si cel ce a deblocat Creditul acordat de Romania! Speram ca omologii vor gasi in continuare cai pentru a intensifica colaborarea

Mihai 6 ian. 12:29

Daca premierii Republicii Moldova si Romaniei vor colabora si vor mentine niste relatii bune, toata zarava pe care o face Dodon cu scopul de a ne departa de tara vecina, nu va mai conta.

Санек 6 ian. 13:32

Главное для Филипа чтобы Румыния деньги давала, а уж как ими распорядится нынешнее правительство знает!!!Опыта хоть отбавляй!Такому воровству может позавидовать даже самый матерый вор!!

русский 6 ian. 14:14
Deleted
captcha

Întrebarea zilei Toate

load

PRIVESC EU

privesceu