Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Programul noului Guvern al României va face criza din 2008 să pară o simplă joacă

6 ian. 2017,, 08:50   Politică
4652 2

Vicepreședintele Comisiei Buget-Finanțe, senatorul PNL Florin Cîțu, atenționează că punerea în aplicare a programului de guvernare al PSD ar garanta o criză economică de proporții în anii următori.


“Sper că PSD nu va implementa programul faraonic și mincinos cu care a reușit să-i păcălească pe români. Pentru că și un simplu student în anul I la ASE știe că implementarea acestui program, așa cum a fost prezentat și asumat, ar însemna distrugerea economiei pentru generațiile viitoare”, spune Cîțu, citat într-un comunicat al Senatului României.

De exemplu, arată acesta, programul economic al PSD propune creșterea cheltuielilor permanente - în special cele care vizează salariile - de la 7,8% din PIB la 9,5% din PIB. Dar acesta nu menționează o eventuală reformă în sectorul public sau criteriile prin care acești bani vor fi luați abuziv și discreționar din sectorul privat și redirecționați către sectorul bugetar. Prin această măsură, 30% din cheltuielile publice vor merge exclusiv către salarii, iar alături de cheltuielile sociale vorbim de redirecționarea a 70% din cheltuieli publice doar către salarii și ajutoare sociale.

“Pe termen lung, nicio țară din lume nu se poate dezvolta cu acest “model”. PSD și ALDE nu au învățat nimic din experiența anului 2008 atunci când cheltuielile cu salariile crescute discreționar au făcut ca deficitul bugetar să crească la 7% din PIB. Implementarea programului PSD garantează o criză economică de proporții în anii următori. Vom vedea cum se vor poziționa față de acest program populist BNR și Consiliul Fiscal. Un program economic care dacă va fi implementat va face criza din 2008 să pară o simplă joacă de copii”, arată vicepreședintele Comisiei Buget-Finanțe a Senatului României.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?