Sondaj: Poziția cetățenilor referitoare la retragerea cetățeniei lui Băsescu (VIDEO)

Sondaj: Poziția cetățenilor referitoare la retragerea cetățeniei lui Băsescu (VIDEO)

Oamenii au păreri împărțite în privința deciziei președintelui Igor Dodon de a-i retrage cetățenia Republicii Moldova fostului șef de stat al României Traian Băsescu, notează NOI.md.

În timp ce unii dintre intervievați s-au arătat nedumeriți că fostului demnitar român i-a trebuit cetățenia moldovenească, alții au menționat că legea este lege, iar constatarea unor încălcări în procedura de acordare a cetățeniei este motiv de a i-o retrage.

Menționăm că argumentele invocate de Igor Dodon în decretul de retragere a cetățeniei se referă la faptul că Traian Băsescu a ascuns că este supus urmării penale pe mai multe capete de acuzare în România. 
 


Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Comentarii Adăugați un comentariu40 comentari

George 5 iul. 00:13

Va recomand un film documentar, se numeste „Sa nu ne razbunati” - deportari, foamete, crime ruso-comuniste in Basarabia. Povestit de Cetateni ai Republicii Moldova din acea perioada... Daca si dupa ce vizionati acest film inca mai sunteti cu cu Rusia...inseamna ca nu mai aveti nici o sansa de reabilitare.
https://www.yout ube.com/watch?v=dtappyWLp7M

dyoma 11 ian. 20:25

moldovenii sunt romani
si noua nii in fund cum se numesc rusurile: slavi, udmurti, tatari, s.a.

Alek 10 ian. 19:20

E simplu ca buna ziua, nu e bine, nu e drept ca acea bucata de pamint s-a decis sa se numeasca in cinstea fostului imperiu . Imperiu decazut moral, construit din cotropiri si cuceriri seculare, care din cauza faradelegilor lui morale, culturilor degradate vinicole si alte in sfarsit a disparut. Totusi a disparut teritorial, dar de fapt a lasat plasa ca de paianjen rasindita peste glob.
Imi pare rau de toti cei care din nestire , care din nechibzuire, nedorinta strigau in gura mare pentru acel imperiu. Sper ca ati facut-o in trecut, nu veti face in viitor.

Alek 10 ian. 19:08

De fapt, dupa ce am supus unei testari serioase a istoriei oficiale, si am gasit surse alternative de istorie, mi-am permis, repet mi-am permis, caci nu nu toti isi pot permite,sa fac concluzii uimitoare, sa privesc toata istoria altfel, nu in mod conservativ scolastic.
Am privit acei oameni care se bateau in piept si strigau ca ei sunt pentru unirea cu romania. Imi pare rau de generatiile zombate. Oare au venit romanii, au facut cuceriri, au ucis, au fuerat,au luat prizonieri iar mai sunt si oameni azi care strigau pentru romani. Pentru mine e ceva strasnik. Oare nu e timpenie sa fii gata sa fii pentru acei care comiteau in trecut faradelegi. ????????????

Alek 10 ian. 18:57

Multi tineri intre prut si nistru , dar si peste, sunt zombati din scoala cu istoria falsa. Numai daca sa te debarasezi de date inspirate de scolastici, si analizand simplu doar date geografo-lingvistice poti scoate concluzii uimitoare, care sunt contrarii celor scolastice. Exemplu simplu: Cum Pe o teritorie de la Don-Bug pina la Balcani exista populatie predominant slava, dar in mijloc exista asa numita insula "latina"? E straniu? Consider ca deloc. Mi-am permis sa ma abat de la istorie "clasic-inspirata", luand in consideratie cuceririle cotropitoare ale romeilor si avansarile teritoriale, am decis sa fac o presupunere ca geto-dacii traiau alaturi de slavi si se intelegeau bine cu slavii atit lingvistic, social, etnic.
Apropo capitala veche Sarmisehetusa, da dovada de aceea ca sarmatii erau bastinasi in dacia.
Mult mai clar a fost descris in documentele lui Mauro Orbini. Despre sarmati, sciti, geti si alte. Ca sa intelegi mult interesant, trebuie numai decit sa poti gindi liber. Scoala ti-a luat acea estafeta de a gindi liber. Mintea ta si a multor alti oameni e stocata cu date eronate, false, introduse din scoala. Apropo din clasele primare copiii ca sugativa accepta date provenite din surse scolare, biblioteci, carti. Dar mi-am permis sa ma indoiesc in veridicitatea celor date.

Alek 10 ian. 18:35

Maarx, e formidabil ca recunosti ca esti, banatean. Dar apoi incepusei despre "principate romane". Tu determina-te odata cu cine esti cu Banat ori cu romani. Moldova ca stat e ma veche decit romania. Romania de fapt a acceptat vasalitatea romei. Noi moldoveni nu vrem sa o recunoastem , si de fapt noi suntem urmasii celor ce teraiau bine si cu slavi si cu alti vecini. Asta si e toata ciorba, voi peste prut ati primit tot romeic, incepind de la scoli, terminind cu alte institutii, municipii. Noi moldoveni suntem partasii a vietii libere fara jugul roman, avem in singe si azi acea libertate dacica.

ser 10 ian. 09:18
Deleted
ser 10 ian. 09:16
Deleted
Maarx 9 ian. 21:05

Asta e libertatea exprimarii pentru voi, comunisti impuțiți ce sunteți? Sa stergeti comentariile ?

Maarx 9 ian. 21:01

Eu sunt banatean din tata in fiu si iubesc precum toti banatenii mei pe colonelul ALEXANDRU IOAN CUZA din armata voievodatului Moldovei, ales ca Domnitor al Principatelor Unite la 24 ianuarie 1859, cînd s-a înfaptuit Mica Unire a romanilor!! Voi ce sunteti ? TRADATORI AI NEAMULUI ROMANESC!

Mai multe

Adăugaţi Comentarii

captcha

tu ești reporter

Fiți coautorul nostru! Dacă aveți o știre interesantă împărtășiți-ne-o și nouă!


captcha

Întrebarea zilei Toate

load