Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Emailul administrației președintelui SUA ar putea să-l spargă și un copil

6 ian. 2017,, 00:00   Externe
2386 0

Fondatorul WikiLeaks a declarat, în cadrul unui interviu acordat în exclusivitate Fox News, că un adolescent ar fi putut să acceseze contul de e-mail al lui John Podesta, şeful campaniei lui Hillary Clinton, şi să sustragă mesajele pe care site-ul le-a publicat în timpul campaniei de anul trecut.


"Am publicat mai multe...e-mailuri care arată cum Podesta răspunde la un e-mail care foloseşte metoda de fraudare electronică numită phishing", a spus Julian Assange în prima parte a interviului, difuzat marţi noapte. "Podesta a dezvăluit (n.r. răspunzând la acel e-mail) că parola sa este cuvântul ‘password’. Propria sa echipă i-a spus că acest e-mail pe care l-aţi primit este perfect valid. Deci (...) un copil de 14 ani ar fi putut accesa contul de e-mail în felul acela", a mai spus Assange.

Assange a mai spus că Clinton însăşi nu a făcut "aproape nicio încercare" de a-şi securiza e-mailurile private de faţă de statele ostile în timpul cât a ocupat funcţia de secretar de Stat.

"Acum să vedem, a încercat ea să-şi securizeze e-mailurile faţă de republicani? Probabil", a spus Assange. Dar în ceea ce priveşte statele, nu a existat aproape nicio încercare", a continuat el.

Julian Assange a acordat interviul la ambasada Ecuadorului din Londra, unde s-a refugiat din iunie 2012.

El a refuzat din nou să spună care este sursa care a transmis către WikiLeaks documente furate din căsuţa de e-mail a lui John Podesta, şeful campaniei candidatei democrate Hillary Clinton.

Hillary Clinton a acuzat Guvernul rus că ar fi responsabil de aceste scurgeri de informaţii, punct de vedere împărtăşit şi de Administraţia americană, şi a acuzat WikiLeaks că l-a ajutat pe adversarul său republican, Donald Trump, care a cîştigat alegerile prezidenţiale.

"Sursa nu este Guvernul rus", a insistat Julian Assange, un critic înfocat al lui Hillary Clinton. Assange a spus că este "imposibil de spus" dacă dezvăluirea acestor e-mailuri a favorizat alegerea magnatului imobiliar în funcţie de preşedinte al Statelor Unite.

În prima parte a interviului, Assange a criticat o analiză a atacurilor cibernetice făcută de FBI şi Departamentul de Securitate Internă. După ce a fost publicat raportul, Administraţia Barack Obama a decis expulzarea a 35 de diplomaţi ruşi din SUA după ingerinţele ruse care ar fi facilitat victoria lui Donald Trump în scrutinul prezidenţial.

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a decis să nu aprobe cererea Ministerului rus de Externe de expulzare a 35 de diplomaţi americani, argumentând că aşteaptă instalarea Administraţiei Donald Trump, la Washington, pentru a relansa relaţiile ruso-americane.

"Rusia nu va expulza pe nimeni ca reacţie la măsurile luate de Washington contra Rusiei din cauza presupuselor atacuri cibernetice", a declarat vineri Vladimir Putin. "Însă Rusia îşi rezervă dreptul de a riposta la noile sancţiuni americane. Moscova consideră măsurile neprieteneşti ale Administraţiei în exerciţiu a SUA, condusă de Barack Obama, drept provocări menite să afecteze şi mai mult relaţiile cu Rusia", a mai subliniat atunci Putin.

Assange a mai spus că site-ul ar fi publicat informaţii stânjenitoare şi despre Trump dacă le-ar fi primit.

"Nu există surse care să spună prin intremediul altor jurnalişti că 'am dat către WikiLeaks aceaste informaţii despre Trump sau...Vladimir Putin şi stiţi ce? Nu le-au publicat'. Nimeni nu a venit să spună asta", a spus Asange.

Fondatorul WikiLeaks i-a avertizat de asemenea pe democraţi că criticarea site-ului pentru publicarea e-mailurilor este "o manevră prostească".

"Este acelaşi motiv pentru care au pierdut alegerile, şi anume, că în loc să se concentreze pe substanţă, ei s-au concentrat pe alte lucruri cum ar fi această încercare de a spune cît de scandalos este faptul că publicul american a primit informaţie adevărată înaintea unor alegeri" , a spus Assange. "Publicul nu crede asta. El vrea cât mai multe informaţii adevărate", a continuat el.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?