Număr record de moțiuni la care a fost supus Guvernul în 2016

Număr record de moțiuni la care a fost supus Guvernul în 2016

În 2016 deputații au examinat 10 moțiuni asupra activității Guvernului, toate fiind respinse de Parlament.

Datele se conțin în bilanțul statistic al procesului legislativ pe anul 2016, transmite NOI.md.

Pe parcursul anului 2016, la solicitarea deputaților au fost organizate 3 audieri parlamentare. Principalele subiecte discutate au vizat rezultatele verificării listelor de subscripție pentru desfășurarea referendumului constituțional, măsurile întreprinse pentru diminuarea pericolului de inundații și susținerii cetățenilor care au avut de suferit de pe urma acestora, alimentarea copiilor în instituțiile preșcolare și de învățămînt din țară.

Deputații au solicitat o serie de informații de la instituțiile și autoritățile din domeniu și au formulat mai multe propuneri.

În 2016, potrivit legislației în vigoare, Parlamentului i-au fost prezentate 20 de rapoarte de activitate de către instituțiile de specialitate ale administrației publice și cele aflate sub control parlamentar. Din totalul celor 20 de rapoarte, 8 au fost examinate de plenul Parlamentului.

Bilanțul statistic al procesului legislativ mai arată că, pe parcursul anului 2016, în Parlament au activat 6 comisii speciale și de anchetă și 3 grupuri de lucru.
 

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Comentarii Adăugați un comentariu5 comentari

Vitas 6 ian. 05:55

Очень жаль что ни один вотум недоверия не сработал, чем быстрее сменили бы власть с корнями, тем лучше бы стало для страны и народа. Эти воры у власти совсем уже обнаглели, изверги какие-то, никаких лимитов в беспределе себе не ставят.

Stefan 5 ian. 14:43

Ia numarati si de cite ori au parasit sala socialistii.

Ionica 5 ian. 13:36

Ce poti astepta de la un partid populist, e si normal ca e mai usor sa boicotezi decat sa faci ceva in folos, asa si lumea te iubeste mai tare, doar le spui ceea ce ei vor sa auda.

Andrei 5 ian. 13:13

Dacă ar fi fost măcar o moțiune bazată pe ceva... Așa sunt doar vorbe goale și populiste. PSRM și PLDM au dorit cu orice preț să se arate că sunt împotriva guvernării, dar din fericire nu li s-a primit destabilizarea situației în țară și declanșarea alegerilor anticipate!

Realist 5 ian. 11:52

Au fost motiuni populiste, inaintate de socialisti, care nu aveau la baza nici un argument, dar prin care socialistii si-au facut mare imagine artificiala in fata oamenilor

Mai multe

Adăugaţi Comentarii

captcha

tu ești reporter

Fiți coautorul nostru! Dacă aveți o știre interesantă împărtășiți-ne-o și nouă!


captcha

Întrebarea zilei Toate

load