Dodon și Krasnoselski s-au abținut de la teme politice (VIDEO)

Dodon și Krasnoselski s-au abținut de la teme politice (VIDEO)

Președintele Moldovei, Igor Dodon, și șeful Transnistriei, Vadim Krasnoselski, au susținut astăzi, 4 ianuarie, o întrevedere la Bender.

Au fost discutate numeroase chestiuni calificate drept prioritare în relațiile dintre cele două maluri ale Nistrului, însă subiectele politice nu au fost incluse în agenda negocierilor, relatează NOI.md.

Președintele Moldovei și cel al autoproclamatei RMN au explicat lipsa temelor politice în negocieri prin faptul că nu doresc să transforme locuitorii de pe ambele maluri ale Nistrului în ostatici ai politicii. Potrivit lui Igor Dodon, obligația primordială a autorităților Moldovei și Transnistriei este crearea unor condiții în care cetățenii ar resimți ameliorarea bunăstării sale, ar obține soluționarea unor probleme concrete. „Desigur, există chestiuni dificile, există viziuni diferite, dar acest lucru nu înseamnă că noi nu trebuie să ne așezăm la masa de negocieri, să discutăm și să soluționăm problemele cetățenilor noștri. În ceea ce privește alte probleme, mai complicate, vom găsi și pentru ele soluția”, a specificat Dodon în finalul întrevederii cu Transnistria.

La rîndul său, Vadim Krasnoselski a explicat mai detaliat de ce nu au fost abordate chestiunile politice. „Noi nu am discutat chestiuni politice, de statut. Noi trebuie să creăm condiții în care oamenii să nu fie ostatici ai politicii și să ne dăm concursul pentru ca deciziile adoptate de politicieni să fie spre binele poporului. Trebuie să respectăm poporul Transnistriei și pe cel al Moldovei și să găsim soluții de compromis în orice circumstanțe”, a rezumat liderul Transnistriei.

Întrevederea a fost una plină de conținut, în pofida lipsei subiectelor politice în negocieri. Astfel, au fost discutate chestiuni legate de libertatea circulației locuitorilor Transnistriei, recunoașterea documentelor de studii eliberate de instituțiile de învățămînt din stînga Nistrului, cele ce țin de telecomunicații și restabilirea transportului feroviar între cele două maluri ale Nistrului. Ambii lideri au mărturisit că chestiunile economice au un rol foarte important în relațiile dintre Chișinău și Tiraspol.

Precizăm că întrevederea liderilor Moldovei și Transnistriei a avut loc pentru prima dată în ultimii opt ani. În negocierile care au avut loc la reședința administrației publice de la Bender au mai participat consilierul președintelui Moldovei pentru reintegrare, Vasile Șova, și ministrul de externe al Transnistriei, Vitali Ignatiev.
 


Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Comentarii Adăugați un comentariu11 comentari

Алексей 13 feb. 09:03

Слава богу!Поговорим! Может дай бог! страну с Колен поднимем!

юрий 8 ian. 21:36

надо обязательно найти общий язык и сводить людей в одну единую страну ,и приближаться к россии .тогда все будет хорошо и мир в наших домах

все равно не верю!!! 6 ian. 13:30

Дорога Молдовы в Румынию, а РМД(пмр) в Украину!. Не верил, не верю и никогда не поверю этим переговорам. И никогда не поверю что Молдова может самостоятельно, без Pумынии, развиваться. Тем более РМД(пмр).

Vitas 6 ian. 06:10

Нужен нормальный разговор, на одном уровне, и только тогда процесс урегулирования приндестровского конфликта пойдет в гору, иначе никак. Надеюсь президенту все удастся, по тому что больше надеяться не на кого, по крайне мере пока.

&&& 5 ian. 19:58

РУШИЯ унире

адвокат 5 ian. 11:45
Deleted
unu 5 ian. 05:00

Sau intilnit si au discutat discutii, vorbind vorbe. Nimic nou.
Transnistria trebuie sa existe pentru ca acolo rusii (si nu numai) isi spala banii!
Daca s-ar vrea cu adevarat, in maxim un an situatia ar fi rezolvata acolo. Ucraina deja a blocat granita. Sa faca si Chisinaul la fel si se rezolva...
Numai ca Dodon, care este Presedintele Moldovei, vrea sa ajute Transnistria, care la rindul ei nu se supune si nu respecta legile Moldovei, Moldova care la ales pe Dodon presedinte.
Oare ce dracu zice asta ca nu are nici un sens!!!!
Nu-i asa?
Noi sa fim sanatosi si sa ne folosim din cind in cind capul, ca altfel s-ar putea sa doara.... De obicei, cind ne asteptam mai putin. Si tot de obicei, doare rau!
"Norocul" nostru este ca uitam. Cine sintem, ce am patit... Da' timpul ne va ajuta sa ne amintim.

молдовеану 5 ian. 03:53

Moldovei nui trebuenimic de la dusmani.
vorba cu tovarasii rusi poate fi numai una:
plecati acasa si punct.

Патриот 4 ian. 23:58

Молодцы!!!

Слава Богу, что переговоры начались на благо всего народа как правого берега, так и левого берега, умнички, что политику отложили в сторону, мудро с учетом, что ситуация экономическая мягко скажем непростая!!!
Верю, что будет шаг за шагом прогресс в этих переговорах, и скоро будут конкретные решения и договоренности!!!
Все будет хорошо!!!

Божьей помощи и поддержки Вам!

------------- 4 ian. 19:26

в экономическом плане что молдове что приднестровью надо сближаться и не только в этом.

Mai multe

Adăugaţi Comentarii

captcha

trimite știrea ta

Fiți coautorul nostru! Dacă aveți o știre interesantă împărtășiți-ne-o și nouă!


captcha

Întrebarea zilei Toate

load