X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Secretele culinare ale japonezilor. De ce trăiesc 100 de ani

5 ian. 2017,, 03:00   Externe
7516 1

Secretele celor mai sănătoşi oameni de pe glob stau în dietă, dar şi în mişcarea făcută zilnic, spun medicii, care detaliază cîteva dintre acestea.


Japonezii consumă de cinci ori mai multe legume crucifere (varză, conopidă, broccoli) decît orice alt popor. „Acestea au un rol important anticanceros. În plus, mănîncă foarte mult peste oceanic şi alge, bogate în minerale, mai ales iod şi flor şi sînt surse foarte bune de acizi graşi omega-3”, spune specialistul în alimentaţie Corina Zugravu.

De asemenea, niponii sînt mari consumatori de soia. „Este bogată în substanţe isoflavone, fitoestrogeni care au acţiune antioxidată şi care fac ca menopauza să se instaleze mai greu la femei, dar şi să fie mai uşor tolerată”, mai explică nutriţionistul.

2. Orez, nu pîine

Orezul e preferat pîinii printre niponi. Pîinea albă are un conţinut caloric mare, ceea ce duce la îngrăşare. În schimb, orezul oferă rapid senzaţia de saţietate, scrie doctorulzilei.ro.

3. Porţii mici

Tradiţional, japonezii mănîncă în vase micuţe, care reduc automat porţia. În plus, forma specială face orice fel de mîncare să pară mult mai atractiv. „Studiile arată că porţiile mari sînt responsabile de obezitate”, avertizează nutriţionistul.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?