X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

A fost descoperit un nou organ al corpului uman

4 ian. 2017,, 13:20   Externe
23629 1

Tratatele de medicină se pare că nu conțin tot ceea ce trebuie să știm despre corpul uman.

Oamenii de știință au făcut o nouă decoperire importantă. Ei au găsit un nou organ în interorul corpului uman, care se numește mezenter, potrivit Business Insider.

Organul se află ascuns în sistemul nostru digestiv și, deși cercetătorii au lămurit structura acestuia, rolul lui încă nu este clar. Experții susțin însă că descoperirea, care a fost publicată recent în revista „The Lancet Gastroenterology & Hepatology, ar putea fi cheia tratamentului bolilor abdominale și digestive.
Mezenterul nu era pînă acum o noţiune străină medicinei, însă acesta era greşit interpretat. Pînă de curînd, medicii credeau că mezenterul nu este un organ separat, ci o serie de structuri fragmentate din sistemul digestiv.

„Acum putem spune că avem un organ în organism, despre care nu am știut anterior. Descrierea care a fost făcută acum peste 100 de ani a fost incorectă. Acest organ este departe de a fi fragmentat și separat. Este pur și simplu o structură continuă”, a declarat J. Calvin Coffey, cercetător la Spitalul Universitar Limerick din Irlanda, primul care a descoperit faptul că mezenterul este de fapt un organ.

Ce este mezenterul?

Așadar, ce este mezenterul? O membrană a cavității abdominale care „învelește” celelalte organe aflate în această zonă a corpului. Una dintre cele mai vechi descrieri ale mezenterului a fost făcută de Leonardo da Vinci, iar timp de secole a fost, în general, ignorată, notițele fiind considerate nesemnificative. În secolul trecut, medicii care au studiat mezenterul credeau că este o structură fragmentată făcută din secțiuni separate, fără vreun rol aparte.

Însă totul s-a schimbat în 2012, când Coffey și colegii săi au demonstrat faptul că mezenterul este de fapt o structură continuă. De-a lungul ultimilor patru ani, au adunat mai multe dovezi că mezenterul ar trebui să fie de fapt clasificat ca fiind un organ distinct, iar acest lucru este consemnat oficial începînd din acest an.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?