X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Ţara care a încercat programul de muncă de 6 ore

5 ian. 2017,, 02:00   Externe
2655 0

Suedezii care doreau o zi de lucru de șase ore au primit o veste proastă, costurile sunt mai mari decît beneficiile, iar proiectul pilot nu va fi extins, relatează Bloomberg.


Acesta este rezultatul preliminar al unui experiment desfășurat pe parcursul a doi ani în orașul Gothenburg, unde se află sediul central al producătorului auto Volvo, scrie News.ro.

Pentru reducerea programului de lucru de la 8 ore la 6 ore la azilul de bătrîni Svartedalen, care avea 68 de angajați, primăria a fost nevoită să mai angajeze 17 persoane, la un cost de 12 milioane de coroane (2,2 milioane dolari).

Studiul a arătat că angajații s-au simțit mai sănătoși, ceea ce a redus absențele din motive de sănătate, iar îngrijirea acordată pacienților s-a îmbunătățit, dar primăria nu va continua proiectul.

”Este asociat cu costuri mai mari, în mod sigur. Este mult prea costisitor pentru a putea aplica o reducere generalizată a programului de lucru, într-un orizont de timp rezonabil”, a spus Daniel Bernmar, politician de stânga responsabil de serviciul de îngrijire a bătrânilor al Primăriei Gothenburg.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?