X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Băsescu, despre decizia lui Dodon privind retragerea cetățeniei R. Moldova

3 ian. 2017,, 17:35   Politică
18611 21

Fostul președintele al României Traian Băsescu consideră că decizia de astăzi a lui Igor Dodon de a semna un decret prin care a retras cetățenia acestuia este „o decizie politică care mai tîrziu o să-l dezonoreze”.

Contactat de Deschide.md, Traian Băsescu a comentat decizia de astăzi ca fiind una „strict politică”.

„Eu nu comentez altfel decît prin prisma faptului că avem viziuni total diferite și că Dodon vrea în continuare o Republică Moldova îngenunchiată sub hegemonia de la Moscova. Eu aș dori o Republică Moldova care să meargă pe drumul european și, de ce nu, o Republică Moldova care să fie unită cu România. Decizia lui Dodon este una strict politică, care în timp o să-l dezonoreze. Eu sînt unionist și nu am ce-i face lui Dodon”, a declarat fostul președinte al României.

Întrebat dacă va recurge la pîrghiile juridice pentru a-și păstra cetățenia Republicii Moldova, fostul președinte al României, Traian Băsescu, a spus că urmează să consulte posibilitățile cu avocații săi.

„Trebuie să găsesc niște avocați la Chișinău, ca să vedem care sînt modalitățile de atacare în instanță a decretului. Trebuie să văd exact ce presupune legislația Republicii Moldova”, a declarat președintele Băsescu.

Amintim că preşedintele Igor Dodon a semnat Decretul pentru retragerea cetăţenii familiei Băsescu.

Anterior, fostul şef de la Cotroceni a declarat că îl va acţiona în judecată pe Igor Dodon, dacă acesta va semna un decret privind retragerea cetăţeniei lui.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?