Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Respondenții NOI.md au întîmpinat Anul Nou în sînul familiei (VIDEO)

3 ian. 2017,, 16:15   Societate
3887 0

Majoritatea oamenilor chestionați de echipa de filmare NOI.md în centrul Chișinăului au întîmpinat Anul Nou împreună cu familia și cele mai apropiate persoane.

Totodată, respondenții NOI.md au recunoscut că nu au tradiții speciale pentru sărbătorirea Anului Nou și a Crăciunului.

O femeie chestionată de NOI.md a spus că a întîmpinat Anul Nou împreună cu familia, ca și toată lumea. „Ca de obicei, petrecem mai întîi anul vechi, pe urmă întîmpinăm Anul Nou, cu cadouri, distracții. De obicei, mai întîi acasă, apoi plecăm la rude, colindăm toate rudele care sînt prin apropiere, cu colinde frumoase, din moși-strămoși, sau chiar și noi compunem cîte ceva mai frumos, mai hazliu”, a menționat ea.

Un tînăr a mărturisit echipei de filmare NOI.md că Anul Nou a fost pentru el o posibilitate de a-și revedea familia, care i-a lipsit mult în timpul studiilor în străinătate. „Am întîmpinat Anul Nou acasă cu familia. De obicei ne adunăm cu familia, toată familia mare – verișori, unchi, mătuși. Mi-aș dori să rămîn acasă și de Crăciun, dar, din păcate, nu pot, trebuie să plec înapoi la studii și am bilet exact în ziua de Crăciun”, a spus studentul.

Una dintre respondente și-a adus fiul la Chișinău, la un parc de distracții din Piața Marii Adunări Naționale. „Am adus copilul în vacanță în capitală, am venit aici, ne vom trage la carusel, pînă cînd se va satura”, a spus femeia, arătînd spre fiul său.

„Toata lumea s-a distrat, cel mai important este că copiilor le-a plăcut. Unde am sărbătorit? Acasă, la rude, i-am vizitat pe toți. Nu am planificat să mergem undeva, și nu e ușor să călătorești cu fiul departe. Crăciunul sperăm să-l sărbătorim ca de obicei. Sperăm, că de această dată vom reuși să inventăm ceva special”, și-a împărtășit planurile pentru Crăciun o intervievată.

Precizăm că sărbătorile de iarnă vor continua pe 6 și 7 ianuarie, atunci cînd creștinii ortodocși care țin calendarul iulian vor sărbători Ajunul Crăciunului și Nașterea Domnului. Sărbătorile se vor încheia cu Anul Nou pe stil vechi, care este marcat pe 14 ianuarie, odată cu ziua Sfîntului Vasile.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?