Se anunță proteste de amploare la Chișinău

Se anunță proteste de amploare la Chișinău

Profesorii din Republica Moldova anunță proteste de amploare în fața Guvernului și Parlamentului în perioada 17-20 ianuarie, informează NOI.md.


Decizia a fost luată de Consiliului general al Federației Sindicale a Educației și Științei, iar motivul protestelor nu este altul decît salariile mici, care din 2014 nu s-au modificat.

Potrivit sindicaliștilor, situația social-economică a membrilor de sindicat din ramura educației este într-un declin continuu, fiind cauzată de salarizarea insuficientă, care nu a fost schimbată din anul 2014 și majorarea vertiginoasă a prețurilor la produse, medicamente și servicii.

În acest sens, sindicaliștii cer majorarea salariului de funcție al personalului didactic și științifico-didactic cu 50%, începînd cu 1 ianuarie 2017.

Totodată, aceștia cer majorarea indemnizațiilor unice acordate tinerilor specialiști din ramură la plasarea în cîmpul muncii – pînă la 50 mii lei (studii medii speciale) și, respectiv, 70 mii lei (studii superioare).
De asemenea, sindicaliștii cer autorităților recalcularea anuală, necondiționată, a cuantumului pensiilor pentru pensionarii încadrați în cîmpul muncii și majorarea cuantumului burselor de studii cu 20%, începînd cu 1 ianuarie 2017.

Federația Sindicală a Educației și Științei din Republica Moldova are circa 120 mii membri de sindicat și este membru al Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova.Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Comentarii Adăugați un comentariu9 comentari

ddddddddd 12 apr. 17:58
Deleted
Evgenii 12 ian. 08:11

ДРЕПТ СПУНЕ ; Мош Ион 4 янв. 17:15

Нужно решительно,добиваться досрочних выборов в парламент РМ!!! И выбирать новых людей, профессионалов своего дело. А-то у нас в парламенте есть депутаты, которые сидят там по 15-20лет и думают только о своём благосостояния, народ для них, это стадо баранов, они решают только свои интриги и свои проблемы, а учителя пусть голодают!!!

Marina 4 ian. 18:52

sunt solidara dar nu iau parte la asa manifestatie ca este perdere de timp trebuia de gindit mai bine inainte de votare dar de acum este tirziu lucoarea vie de la rasarit !Bafta ,scumpi concetateni!

Мош Ион 4 ian. 17:15

Нужно решительно,добиваться досрочних выборов в парламент РМ!!! И выбирать новых людей, профессионалов своего дело. А-то у нас в парламенте есть депутаты, которые сидят там по 15-20лет и думают только о своём благосостояния, народ для них, это стадо баранов, они решают только свои интриги и свои проблемы, а учителя пусть голодают!!!

Solon 4 ian. 07:22

Se creaza impresia ca sindicatele ,, fost scoala a comunismului,, stiu doar sa tulbure apele. Interesant ce salariu primesc liderii sindicali de rang republican ?? Ce mese organizeaza ei cu dverse ocazii ?? Am nimerit odata la una din ele. Se aduna la aceste chefuri și cei care se afla la PENSIE... După mine sindicatul ar trebui sa ceara de la parlamentt dreptul de a face initiative legislative si sa ceara dreptul ca sa poata revoca sau demite un funcionar iresponsabil, incopetent sau corupt. Doar pe teren totul se vede ce fac unii parveniti. Atunci ar trebui sa intervina sindicatul. Nu cu GALAGII si tobe, dar cu legea si PROCURATURA

WWW 4 ian. 07:00

PROTESTELE SINT BUNE ,DAR CELE MAIBUNE PROTESTE AR FI SA NU PLATIM NIMENI LUMINA ,GAZU ,TELEFONIEA ACESTEA O FI CELE MAI BUNE PROTESTE,POATE ATUNCEA OR GINDI GUVERNANTII NOSTRI.SE TEME LUMEA CA O SA RAMINA FARA LUMINA ,DAR LA TOATA MOLDOVA NO SA O OPRESCA.ASTA VA FI CEA MAI BUNA GREVA.

stefan 3 ian. 23:03

nu-s impotriva,trebuie de ridicat salariul invatatorilor si pensiile,dar sunt persoane in ramura data ,chiar simpli directori,directori adjuncti care au la moment cite 8-10 mii de lei salariu,ar trebui si la alte ramuri de mai gindit unde abia au 2-3 mii salariu,nu traiesc in tara numai invatatori,medici,judecatori si procurori,mai traiaesc si activeaza si alte domenii care n-ar strica din cind in cind de mai atras atentia si asupra lor
la noi acum se primeste ca in film,cine nu munceste acela maninca

Valentin 3 ian. 18:59

Sărmanii profesori. Trebuie sa aibă un salariu demn, sa-si poată permite minimul necesar!

fak 3 ian. 15:19

проддержим протесты учителей

Mai multe

Adăugaţi Comentarii

captcha

tu ești reporter

Fiți coautorul nostru! Dacă aveți o știre interesantă împărtășiți-ne-o și nouă!


captcha

Întrebarea zilei Toate

load