Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Hollande: cînd s-ar putea încheia bătălia în oraşului Mosul

2 ian. 2017,, 23:02   Externe
2311 0

Războiul pe care îl duc forțele irakiene și coaliția internațională pentru a elibera orașul Mosul de ISIS s-ar putea încheia "pînă în vară", a afirmat luni președintele francez, François Hollande, în cursul unei vizite efectuate în Irak,citat de Agepres.


"Nu am terminat cu jihadiștii, mai este Mosul. Ni s-a confirmat că putem atinge acest obiectiv, atît cît va fi posibil, în primăvară, în orice caz pînă în vară", a declarat șeful statul francez aflat în Kurdistanul irakian, ultima etapă a vizitei sale consacrate în special luptei împotriva SI care a ocupat Mosul în iunie 2014. Săptămâna trecută, premierul irakian, Haider al-Abadi, cu care François Hollande a discutat luni la Bagdad, s-a referit la un termen de "trei luni" pentru "a elimina" SI din Irak.

Franța se află pe locul al doilea, după Statele Unite, ca nivel al implicării în cadrul coaliției internaționale care luptă împotriva SI. Militarii francezi efectuează raiduri aeriene în Irak și Siria și pregătesc trupele de elită ale forțelor antiteroriste irakiene.Ofensiva lansată pe 17 octombrie la Mosul, ultimul bastion al SI în Irak, a permis eliberarea a mai mult de jumătate din oraș, dar unele cartiere din vest se află în continuare sub controlul integral al jihadiștilor.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?