X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

O moldoveancă a fost decorată de regina Marii Britanii

3 ian. 2017,, 07:00   Societate
11168 1

Ultima zi a anului 2016 vine cu o noutate bună pentru Victoria Dunford, moldoveancă stabilită cu traiul în Marea Britanei.


Aceasta s-a ales cu „British Empire Medal”, distincția acordată pentru activitatea ei în susținerea copiilor cu necesități speciale din Republica Moldova.

Anunțul a fost făcut chiar de Victoria, care este directoare MAD-aid.

„E posibil să te naști într-un sat din nordul Moldovei, Mihăileni, să mergi la școala din sat cu drumuri pline cu glod și să ajungi în anul cînd vei întîlni familia regală! Însă toate sînt posibile doar cu determinare, cu muncă și cu multă dăruire și dragoste în ceea ce faci!

În 2006 am venit în Marea Britanie, numind aceasă țară – străinătate. Nivelul limbii engleze era mult mai jos de slab sau practic inexistent. Ca și toți migranții, speram că muncesc doi ani și mă întorc acasă. Puține știam eu în 2006 ce drum mă așteaptă. Mi-am întîlnit destinul, un soț iubitor și cel mai bun existent și iată 10 ani mai tîrziu așa și nu am revenit în Moldova. Dar din recunoștința către țara care m-a crescut, în 2012 am creat asociația MAD-Aid, cu scopul de a face o schimbare.

Și uite că anul acesta am ajuns să fiu în lista Reginei pentru a primi o distincție din partea Imperiului Britanic, și anume British Empire Medal. Este emonționat și greu de înțeles faptul cum o țara care cîndva o numeai străină să îți ofere o medalie pentru lucru care îl faci în țara ta de origine. În Marea Britanie, medaliile se dau de două ori pe an: De Anul Nou și la Ziua de Naștere a Reginei! Și uite în cei aproximativ 1000 de selectanți am și eu onoarea să fiu”, spune Victoria.

Ceremonia de acordarea a medaliilor de către regina Marii Britanii va avea loc în primăvara anului 2017.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?