X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Stat Islamic a revendicat atacul din Istanbul

2 ian. 2017,, 17:50   Externe
2096 0

Jihadiştii Statului Islamic au revendicat luni dimineaţă atacul armat care a zguduit în noaptea dintre ani clubul Reina din Istanbul, unde au fost ucise 39 de persoane, printre care se numără inclusiv 24 de cetăţeni străini.


Autorităţile turce au lansat o operaţiune masivă pentru a-l captura pe atacatorul necunoscut, care a reuşit să scape în haosul de după atac, transmite Reuters, preluat de News.ro.

Până în acest moment, liderii turci au evitat să speculeze cu privire la identitatea principalului suspect sau gruparea din spatele atacului armat din Istanbul.

Atacul armat a avut loc în jurul orei locale 01.30, când aproximativ 500 - 600 de persoane sărbătoreau trecerea dintre ani în clubul Reina, aflat pe malul european al Bosforului.

”Un terorist cu o armă care avea ţeavă lungă... a dus la capăt în mod brutal şi sălbatic acest atac, după ce a deschis focul spre persoane care erau aici pur şi simplu pentru a sărbători Anul Nou”, declara guvernatorul din Istanbul, Vasip Sahin.

Unii martori susţin că atacatorul vorbea în limba arabă, însă informaţia nu a fost confirmată oficial, iar pentru a scăpa cu viaţă unele persoane aflate în club au sărit în apele Bosforului.

De asemenea, presa turcă l-a găsit pe taximetristul care l-a transportat pe atacatorul necunoscut până la clubul Reina. Acesta din urmă a susşinut că suspectul părea originar din Asia.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?