X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Candu despre reforma inițiată de Plahotniuc

2 ian. 2017,, 10:00   Politică
19825 23

Președintele Parlamentului RM, Andrian Candu, își dorește o reformă a clasei politice din Moldova, astfel ca aceasta să devină mai calitativă, integră, profesională și dedicată dezvoltării țării.


Președintele Parlamentului RM, Andrian Candu, își dorește o reformă a clasei politice din Moldova, astfel ca aceasta să devină mai calitativă, integră, profesională și dedicată dezvoltării țării.

Într-un interviu acordat portalului Deschide.md acesta a vorbit despre intenția de a distruge mitul precum că în Moldova stânga ar fi împotriva Occidentului și a integrării europene.

Fiind întrebat de jurnalistul Deschide.md despre intenția liderului PDM, Vlad Plahotniuc de a reforma partidul, Candu a declarat: „Răspunsul meu e DA, dar nu numai! Da, vrem să ne reformăm în sensul calităţii, integrităţii, profesionalismului şi dedicaţiei pentru dezvoltarea ţării şi DA, vrem să dezvoltăm o stângă europeană. Spun asta pentru că, în Republica Moldova, cu regret, dreapta este considerată pro-europeană şi împotriva a tot ce vine din Est, iar stânga este privită ca fiind întotdeauna prorusească şi împotriva Occidentului. Acest lucru nu e normal, pentru că în Europa există o stângă foarte puternică”.

În discursul la congresul PDM, Vlad Plahotniuc a spus că va veni cu o inițiativă de reformare a clasei politice, „începând de la optimizarea Parlamentului și a Guvernului, transmiterea reală în mâna poporului a controlului asupra Parlamentului, identificarea pârghiilor prin care cetățenii să-i poată sancționa pe cei care nu își fac treaba în timpul mandatului”. Noul președinte al partidului le-a propus democraților un PDM „care preia activ agenda reală a oamenilor și o implementează zi de zi, cu ajutorul colegilor noștri din Guvern si Parlament”.

Vlad Plahotniuc a subliniat forța și hotărârea PDM prin comparație cu alte partide: „suntem un partid care a făcut și face ceea ce nu au făcut alții. Ei, din rațiuni electorale, nu îndrăzneau să facă reforme, noi însă am avut curajul și caracterul să le facem din rațiuni strategice pentru țară. Propun să mergem pe această strategie – a curajului și a caracterului în acțiuni, dar și a responsabilității directe față de cetățeni”.

El le-a spus colegilor democrați că, în opinia lui, viziunea PDM „trebuie să fie orientată mai mult spre interiorul țării decât spre exterior”, iar PDM să fie partidul celor care cred că putem face mai mult „aici, acasă, în Moldova”. „E timpul să punem capăt incertitudinilor și să ne ocupăm, cu rost, de casa noastră comună, Moldova”, a afirmat Vlad Plahotniuc de la tribuna Congresului PDM.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?