Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Trump îi răspunde lui Putin: „Întotdeauna am știut că e inteligent”

31 dec. 2016,, 15:30   Externe
5514 4

Președintele ales al Statelor Unite, Donald Trump, a salutat într-un mesaj pe Twitter „inteligența” președintelui rus, Vladimir Putin, la mai puțin de 24 de ore după sancțiunile impuse Moscovei de președintele Barack Obama, transmite AFP.

„Bine jucat (din partea lui V. Putin) în legătură cu amânarea — Am știut întotdeauna că este foarte inteligent!”, a scris viitorul președinte american.

Cattura

Donald Trump s-a referit la decizia liderului de la Kremlin de a nu răspunde deocamdată sancțiunilor impuse de Washington împotriva Moscovei pentru presupusa implicare a Rusiei în campania prezidențială din Statele Unite.

„Ne rezervăm dreptul de a implementa măsuri de retaliere, dar nu ne vom coborî la nivelul acestei diplomaţii iresponsabile de bucătărie. Vom lua în continuare măsuri pentru a restabili relaţiile ruso-american pe baza unor politici pe care le va adopta administraţia Donald Trump”, se arată într-un comunicat publicat pe site-ul Kremlinului.

De asemenea, preşedintele rus a explicat că regretă decizia lui Barack Obama de a-şi încheia printr-o asemenea acţiune mandatul de la Casa Albă. Însă, i-a transmis preşedintelui-ales Donald Trump felicitări pentru Anul Nou.

„Îl felicit pe preşedintele-ales Donald Trump şi felicit întregul popor american”, a concluzionat Putin.

Administrația americană acuză Rusia că a orchestrat atacurile cibernetice care au dus la interceptarea și publicarea a mii de mailuri ale unor oficiali democrați, perturbând mesajul candidatei Hillary Clinton în timpul campaniei prezidențiale.

FBI și CIA estimează că Moscova nu a vrut doar să perturbe campania, ci să și ajute la alegerea lui Trump drept președinte al SUA.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?