X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Comentariul FMI pe marginea solicitării lui Dodon

31 dec. 2016,, 12:30   Economie
11269 7

La cererea Europei Libere, Fondul Monetar Internațional, prin vocea dnei Armine Khachatryan, reprezentanta rezidentă la Chișinău a FMI, a avut următorul comentariu la recenta declarație a președintelui Igor Dodon privind anularea deciziei de transformare în datorie publică a creditului acordat de Banca Națională.

„Legea privind convertirea garanțiilor guvernului emise Băncii Naționale în 2014-2015 în hîrtii de valoare ale guvernului, deci în datorie publică, a fost una din acțiunile prealabile în cadrul programului cu FMI, așa cum e menționat și în Scrisoarea de intenții semnată de autorități și în Memorandumul cu privire la politicile economice și financiare.

Scopul legii respective aprobate în 2016 a fost de a recupera resursele financiare ale BNM care au fost acordate ca credite de urgență celor trei bănci insolvente - BEM, BS și UB. Creditele de urgență au fost utilizate pentru achitarea integrală a banilor deponenților acestor trei bănci, inclusiv persoanelor fizice și juridice.

În cazul în care unele angajamente, ce sînt legate de asigurarea obiectivelor în cadrul programului vor fi anulate, noi va trebui sa reevaluam dacă mai pot fi realizate obiectivele majore ale programului” - se arată în declarația FMI, transmisă Europei Libere.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?