X 
Transnistria stiri: 1421
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3992

Un nou conflict între operatorii de telecomunicaţii din Chişinău şi Tiraspol

30 dec. 2016,, 18:00   Economie
6263 0

Între operatorii de telecomunicaţii din Moldova şi regiunea transnistreană se întrevede un nou conflict, comunică NOI.md.

În particular, cel mai mare operator de telecomunicaţii din Transnistria – Compania „Interdnestrcom”, a declarat că nu demult operatorul moldovenesc de telefonie mobilă Orange, în pofida înţelegerilor, a efectuat în mod unilateral lansarea reţelei LTE pe frecvenţele care deja sînt utilizate de Compania IDS pentru prestarea serviciilor din anul 2012.

„Interdnestrcom” şi-a avertizat abonaţii despre posibila înrăutăţire a calităţii serviciilor reţelei LTE pe sectoarele frontaliere cu Moldova din dreapta Nistrului, menţionînd că în prezent serviciile tehnice ale Companiei „Interdnestrcom” monitorizează influenţa reciprocă a semnalelor şi fac tot posibilul pentru diminuarea nivelului de bruiaj în reţeaua LTE.

La „Interdnestrcom” au specificat că soluţionarea acestei probleme nu ţine de competenţa companiei şi necesită soluţionare la nivelul organelor puterii executive ale Transnistriei şi Moldovei.

Compania „Interdnestrcom” şi-a cerut scuze pentru posibilele incomodităţi, declarînd că califică decizia unilaterală a operatorului moldovean drept un pas neprietenos şi îşi rezervă dreptul de a lua măsuri de răspuns.

Compania „Interdnestrcom”, creată în anul 1998, este cel mai mare operator de telecomunicaţii din Transnistria şi face parte din holdingul companiilor „Sheriff”. Direcţiile principale ale activităţii companiei sînt telefonia mobilă, comunicaţiile telefonice locale, comunicaţiile interurbane şi internaţionale, accesul la Internet, televiziune.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?