X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Reduceri la înregistrarea mijloacelor de transport auto

30 dec. 2016,, 16:30   Economie
8223 2

Deţinătorii mijloacelor de transport auto cu numere de înmatriculare străine sau din din unităţile administrativ-teritoriale din stînga Nistrului şi municipiul Bender, în perioada 1 ianuarie 2017 – 1 aprilie 2017, au dreptul de a le plasa sub regimul vamal de import cu achitarea accizei în mărime de 30% din cota accizei stabilite pentru anul 2016.

Mai mult decît atît, vîrsta automobilelor nu contează, dar acestea trebuie să fie introduse pe teritoriul Republicii Moldova pînă la data de 1 noiembrie 2016.

Surse din cadrul Serviciului Vamal al Moldovei au comunicat că vămuirea unităţilor de transport poate fi efectuată în 39 de posturi vamale, dintre care 28 activează în regim non-stop.

Pentru plasarea în regim vamal de import a unităţilor de transport sînt necesare actele: paşaportul tehnic al mijlocului de transport, documentul care confirmă dreptul de proprietate, certificatul care atestă achitarea taxei pentru folosirea drumurilor.

Conform amendamentelor la legislaţie, mijloacele de transport auto introduse pe teritoriul vamal de către persoanele fizice cu domiciliul în orice stat străin şi care deţin permis de conducere emis în ţara în care au domiciliu se pot afla pe teritoriul Republicii Moldova pe un termen nu mai mare de 180 de zile. În acest caz, conducătorii lor vor achita vinieta în mărime de 180 de euro pentru fiecare următoarele 180 de zile de aflare în ţară.

De asemenea, începînd cu 1 aprilie 2017, este înterzisă circulaţia pe drumurile publice a autovehiculelor cu numere de înmatriculare din unităţile administrativ-teritoriale din stînga Nistrului şi municipiul Bender în cazul conducătorilor care deţin permis de conducere al Republicii Moldova şi domiciliază pe teritoriul Republicii Moldova, precum şi circulaţia autovehiculelor cu plăcuţe de înmatriculare dintr-o unitate teritorială nerecunoscută de Republica Moldova. Cei care vor încalca legea vor fi pedepsiţi cu o amendă de la 25 pînă la 30 de unităţi convenţionale (de la 1250 pînă la 1500 de lei), cu aplicarea a patru puncte de penalizare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?