X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Reacţia preşedintelui Rusiei la noile sancţiuni ale SUA

30 dec. 2016,, 15:09   Externe
5345 4

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că Moscova apreciază ultimele acţiuni ale administraţiei SUA care pleacă drept paşi neprietenoşi şi provocatori, orientaţi spre subminarea în continuare a relaţiilor ruso-americane.

Acest lucru se menţionează în comunicatul de presă de pe site-ul președintelui.

„Aceasta contravine evident intereselor fundamentale ale popoarelor atît rus, cît şi american. Ţinîndu-se cont de responsabilitatea deosebită a Rusiei şi SUA pentru menţinerea securităţii globale, aceasta cauzează prejudiciu şi întregului complex al relaţiilor internaţionale”, a menţionat Putin.

În acelaşi timp, preşedintele a amintit că Rusia are tot temeiul să dea un răspuns adecvat. Totodată, nu se va aplica expulzarea diplomaţilor americani. „Noi nu vom crea probleme diplomaţilor americani”, a promis liderul rus, respingînd în acest mod propunerea respectivă a MAE.

Potrivit spuselor lui Putin, Moscova nu va coborî pînă la nivelul diplomaţiei „de bucătărie”. Următorii paşi pentru restabilirea relaţiilor dintre Rusia şi SUA vor fi întreprinşi pornind de la politica, pe care o va promova administraţia Donald Trump, a conchis preşedintele.

Pe 29 decembrie autorităţile SUA au adoptat decizia de a expulza în termen de 72 de ore 35 de diplomaţi ruşi, precum şi de a închide accesul la două obiecte utilizate de aceştia. La Casa Albă se afirmă că aceste măsuri au fost „răspunsul la hărţuirea diplomaţilor americani la Moscova de către autorităţile ruse.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?