Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Șalaru, amenințat cu tribunal militar

30 dec. 2016,, 12:40   Politică
14406 14

Decretul președintelui Igor Dodon privind demiterea ministrului Apărării este o decizie corectă și consecventă, dar insuficientă.

Opinia aparține șefului diasporei moldovenești în Rusia Alexandr Kalinin, care insistă ca Anatol Șalaru să fie tras la răspundere și judecat de tribunalul militar, relatează NOI.md.

Tribunalul militar împotriva lui Șalaru, potrivit șefului diasporei moldovenești din Rusia, ar trebui să fie convocat în legătură cu delapidarea bunurilor Ministerului Apărării, comisă de el și anturajul lui. „Acest om (Șalaru – nota red.) a fost suspectat în repetate rînduri de cauzarea prejudiciului în valoare de zeci de milioane de lei atît Ministerului Apărării, cît și bugetului de stat, în urma vînzării munițiilor, încheierii unor tranzacții dubioase cu armamentul și activele materiale de la balanța Ministerului. Ex-ministrul a transformat armata într-un grajd, aducînd-o în stare gravă. De fapt, în prezent Moldova nu are armată datorită eforturilor titanice ale lui Șalaru”, a spus Alexandr Kalinin.

El a apelat la Igor Dodon, solicitîndu-i să aplice măsuri extreme pentru a-l trage pe fostul ministru al Apărării la răspundere. „Cunoașteți mai bine ca oricine cariera lui Anatol Șalaru, care prin activitatea sa a adus situația pînă la dezastru. Acțiunile lui încă subminează principiile patriotice ale Republicii Moldova și sînt orientate spre distrugerea ei fizică și morală. Vă solicit să inițiați un proces penal împotriva ex-ministrul Apărării Anatol Șalaru. O astfel de mișcare din partea Dvs. va fi apreciată de către cetățeni ca fiind una extrem de pozitivă. Pentru toți subordonații Dvs. aceasta va fi una de învățătură și de avertizare, iar pentru popor – o garanție a echității constituționale. Șalaru trebuie să fie tras la răspundere în conformitate cu normele tribunalului militar”, a menționat șeful comunității cetățenilor moldoveni în Rusia în declarația adresată președintelui.

Reamintim că marți, 27 decembrie, președintele Igor Dodon a semnat un decret privind destituirea din funcție a ministrului Apărării, fostului vicepreședinte al Partidului Liberal Anatol Șalaru. Politicianul este cunoscut prin inclinația sa spre unionism și a îndemnat, în special, la substituirea fotografiilor actualelor persoane oficiale din birourile sediilor tuturor subdiviziunilor Forțelor Armate ale Moldovei cu cele ale „personalităților din cultura românească”.

Preluarea de către Anatol Șalaru a funcției de ministru al Apărării de nenumărate ori a stîrnit critici din partea partidelor de opoziție care au invocat incompetența lui. Asta din cauza faptului că Șalaru are diplomă de medic veterinar, dar, în ciuda acestui lucru, anterior a condus un alt minister – Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Rutiere.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?