Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Studenții moldoveni de peste hotare au fost premiaţi

30 dec. 2016,, 10:20   Societate
2037 0

Învață la cele mai prestigioase universitati de peste hotare, iar acasa primesc pentru asta...diplome.


Cei mai buni studenți moldoveni, 22 la numar, care au ajuns la instituții cu renume în afara țării au fost premiați aseară în cadrul unei ceremonii speciale. Cel mai bun dintre cei buni s-a ales cu zece mii de lei.

Patricia Zghibarta a fost desemnată cea mai bună studentă a anului. Tanara face masteratul la Cambridge. Trofeul și diploma au fost luate de tatăl Patriciei.

Vadim ZGHIBARTA: “Este rodul straduințelelor și munca de zi cu zi”.

Tatăl fetei spune că ea nu a venit să-și ia premiul pentru că se pregătește de examene.

Vrînd să demonstreze că se pot afirma în orice colț al lumii, tinerii au povestit despre proiectele lor. Catalina Branza, de exemplu, organizează ore de dans pentru vîrstnici la Cluj-Napoca.

Catalina BRANZA: “Ar fi bine ca această idee să ajunga cîndva și în Republica Moldova ca să se investească mai mult pe partea culturală pentru vîrstnici, dar în același timp să-i promovăm să facă activitate fizică.”

Peste hotare, tinerii noștri cunosc un altfel de sistem educațional și un mod de viață diferit. Și totuși, s-ar întoarce acasă, pentru că, spun eu, sînt cu sufletul aici.

Irina ZUZA, STUDENTA: “Pentru moment vreau să rămîn acolo pentru a acumula mai multa experiență, daca mă voi întoarce într-un viitor mai îndepărtat sau mai apropiat sa am cu ce să mă întorc”.

Nicu STIRBET: “Unitatea dintre oameni și eforturile susținute spre un scop comun. Ceea ce nouă moldovenilor ne lipsește mereu pendulînd între est și vest”.

Daniela AVRAMIOTI, ORGANIZATOR: “Avem impresia uneori că acestor tineri le este frică să revînă acasă. Ținem să le arătăm moldovenilor că ei au un potențial și Moldova poate naște talente”.

Pentru Gala Studenților Originari din Republica Moldova, aflată la cea de-a patra ediție, participanții au depus dosare. Cîștigatorii s-au ales cu diplome și un trofee.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?