Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Deciziile PL, criticate aspru de un deputat al formațiunii

29 dec. 2016,, 15:58   Politică
5042 3

Decizia Consiliul politic al PL, soldată cu demiterea lui Anatol Șalaru din funcția de ministru al apărării, a adus grave prejudicii de imagine partidului. Declarația aparține deputatului liberal Artur Gutium, citat de NOI.md.


Parlamentarul a criticat modul în care conducerea formațiunii a decis să soluționeze acest conflict intern, ingnorînd complet principiile liberale.

„Mă desolidarizez de decizia Consiliului Politic al Partidului Liberal care a dus la demiterea ministrului Apărării, Anatol Șalaru, a adus grave prejudicii de imagine formațiunii noastre și a dezamăgit electoratul nostru, inclusiv cel aflat în afara Republicii Moldova. Principiile liberale înseamnă libertatea de exprimare, dezbaterea deschisă a problemelor existente și găsirea unor soluții bazate pe valorile și principiile partidului nostru și așteptărilor celor care și-au exprimat votul pentru PL” , a comentat Artur Gutium.

Potrivit lui, mai multe formațiuni liberale din state europene au expediat conducerii PL de la Chișinău demersuri prin care au cerut păstrarea sprijinului politic ministrului Șalaru.

„Demersurile respective au rămas neauzite. În continuare voi promova aceste valori împreună cu toți cei ce le împărtășesc cu adevărat”, a punctat Gutium, fără a specifica însă dacă intenționează să plece din partid.

La solicitarea liderului PL, șeful statului, Igor Dodon, a semnat recent decretul de demitere a lui Anatol Șalaru din funcția de ministru al apărării. Cu puțin timp în urmă, solicitarea lui Mihai Ghimpu în această privință fusese respinsă ca fiind neargumentată de predecesorul lui Dodon, Nicolae Timofti.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?