Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Inventariere în beciurile și galeriile subterane de la Cricova

29 dec. 2016,, 16:45   Economie
3705 0

În beciurile de vin și galeriile subterane de la Cricova va avea loc o nouă inventariere şi selectarea dintre ele a noilor obiecte pentru patrimoniu cultural și național al Moldovei, care fac parte din complexul Combinatului de Vinuri „Cricova”, comunică NOI.md.

În particular, Guvernul prin decizia sa, a creat o comisie pentru delimitarea suplimentară a unor obiecte din patrimoniul cultural şi naţional al Moldovei, care constituie parte a complexului Combinatului de Vinuri „Cricova”.

Comisia va fi condusă de viceministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare Vasile Luca.

Se prevede că această comisie va efectua delimitarea suplimentară a galeriilor carierei de piatră, locaţiilor subterane, inclusiv a sălilor de degustare, localităţilor limitrofe şi peisajului geografic, a edificiilor terestre şi vinurilor de colecţie.

Comisia va prezenta Ministerului Agriculturii lista bunurilor mobiliare şi imobile, pe care planifică să le includă în componenţa patrimoniului naţional şi cultural, iar departamentul de resort le va exclude din capitalul social al Combinatului de Vinuri „Crivova”, le va transmite pentru uz public şi va înregistra dreptul la bunuri din patrimoniul naţional-cultural al Combinatului de Vinuri „Cricova” cu modificarea documentaţiei de cadastru, în conformitate cu legislaţia în vigoare.

Potrivit Ministerului Agriculturii, în anul 2003 complexul Combinatului de Vinuri „Cricova” a fost calificat drept obiect de patrimoniu naţional-cultural al Moldovei. Pentru executarea acestei decizii, în anul 2014 a fost creată o comisie de delimitare parţială a obiectelor bunurilor acestuia. În acelaşi timp, în perioada implementării legii au fost efectuate lucrări pentru modernizarea infrastructurii întreprinderii în scopul dezvoltării turismului vinului.

În această situaţie, Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare a considerat raţional ca obiectele din acest domeniu să fie incluse în patrimoniul naţional-cultural al Moldovei, care face parte din complexul Combinatului de Vinuri „Cricova”.

În opinia instituţiei, includerea unor obiecte suplimentare în componenţa patrimoniului naţional-cultural „Cricova” (edificii subterane, suprafeţe adiacente) va asigura atragerea turiştilor străini, va contribui la majorarea veniturilor bugetului local şi naţional şi, în definitiv, la îmbunătăţirea imaginii Moldovei ca ţară vinicolă.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?