Detalii, în premieră, despre viaţa lui Plahotniuc

Detalii, în premieră, despre viaţa lui Plahotniuc

Preşedintele Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, şi-a publicat biografia pe blogul său.

Politicianul a dezvăluit informaţii despre viaţa şi activitatea sa, despre care presa nu a mai scris până acum. Liderul democrat a povestit despre copilărie, despre anii de studenţie, dar şi cum a reuşit să ajungă un om de afaceri de succes. Totodată, Vlad Plahotniuc a făcut publice, în premieră, poze din arhiva sa personală.  

Vlad Plahotniuc s-a născut în satul Pitușca, raionul Călărași, dar când avea doar trei luni părinţii lui s-au mutat în satul Grozești, Nisporeni. Liderul PDM povesteşte că încă de când era mic dormea puţin şi lucra mult. Potrivit politicianului, din școală a deprins spiritul competitiv și dorința de a face mai mult decât i se cerea.

Nu învăța pentru note și laude, ci pentru a înțelege cât mai multe lucruri pe care să le poată valorifica ulterior. A participat la mai multe olimpiade unde mereu ocupa locuri de frunte. În postarea sa de pe blog, Vlad Plahotniuc a povestit şi despre pasiunile sale. Politicianul a frecventat şase ani școala de muzică şi a practicat diverse genuri de sport. Halterele i-au adus însă cea mai mare satisfacţie. În acea perioadă a reuşit să se claseze pe locul doi la Campionatul republican pentru juniori. A crescut într-o familie cu şase copii, iar părinţii nu aveau timp pentru a-i răsfăţa. Liderul Partidului Democrat a mers la studii la Politehnică, iar după armată şi-a îndeplinit visul de a învăţa la drept.

Plahotniuc mai povesteşte că a făcut primii bani din activități de comerț și servicii în piețele din Belgrad și Macedonia. Ulterior, a dezvăluit că a încercat și afacerea cu săli video, pe care o practicau mulți moldoveni în anii 90. A urmat prima afacere serioasă - o tipografie unde erau imprimate etichete pentru mai multe vinării din Moldova și de peste hotare.

De asemenea, a administrat afaceri în România, dar şi în Italia, unde a gestionat o companie de construcţii cu 300 de muncitori. În aceeaşi perioadă a dezvoltat filiala Petrom din Moldova, care este unul dintre principalii contribuabili la bugetul de stat. Au urmat afaceri în turism, media, imobiliare. Vlad Plahotniuc a intrat în politică în 2010, dar recunoaşte că s-a implicat în acest domeniu mult mai devreme.  

În 2007-2009 a sprijinit în repetate rânduri mai mulți lideri ai opoziției de atunci. A făcut-o pentru că-şi dorea ca Republica Moldova să nu mai fie o țară cu o doctrină comunistă.

La alegerile parlamentare din 2010 a candidat pe listele Partidului Democrat, iar recent a fost ales preşedinte al PDM. Politicianul îşi propune ca partidul să devină un model de funcționare democratică, o formaţiune care să-i reprezinte pe cât mai mulți cetățeni ai Republicii Moldova. Plahotniuc spune că ambiţia sa este de a tranforma ţara noastră într-un stat normal, în care oamenii să îmbătrânească în condiţii decente. 

Preşedintele PDM a declarat că până acum i-a reuşit să ducă până la capăt toate proiectele începute, indiferent de obstacole. 

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Comentarii Adăugați un comentariu24 comentari

Патриот - Санек "у" 2 ian. 01:20
Deleted
Vitalii 31 dec. 2016,, 10:24

Кровосос!! Надеюсь черти в аду готовят сковородку для него!

nik 30 dec. 2016,, 21:15

Единственое спасение Молдовы,это грохнуть это грохнуть это животное Плахотнюк...

Игорь 30 dec. 2016,, 19:01

Вступление в Евросоюз принесёт больше вреда,чем любая местная мафия.

Санек 30 dec. 2016,, 11:37

Хотелось бы с просить у Патриота!!Ты что самый умный!!Ты хоть сам понял что написал??Со стороны это выглядит очень тупо!!Люди реально говорят о вещах которые творит этот жадный и подлый человек которому деньги затмили ум!!О человеке который одержим идеей олегарха!!Ему плевать на всех и на все!!Для него главное в жизни деньги!!И чтобы их заработать он переступит через любого человека и преград для него просто нет!!А ты сидишь к каком то теплом местечке и стараешся показать что ты умный, хотя на самом деле ты тупой дурак!!

евроскептику от русского молдована 30 dec. 2016,, 10:04

И еще, Додона они считают...если по мягче выразится что бы не обидить человека...ну в общем для них он никакой опасности не представляет. И будет он боротся с ветрянными мелницами четыре года, а свой электорат будет держать при помощи дешевых фраз типа: за вступление в Евраз, против евросоюза, за молдавский язык, против унионистов, гейев, сирийцев, итдитп Санду показала как нужно боротся с коррупцией поставив всех на дыбы еще когда была министром образования. И дураку понятно что они ее боялись.

евроскептику от русского молдована 30 dec. 2016,, 09:49

Я прекрасно знаю что Молдове почти не светит вступление в евросоюз, нет у меня никаких илюзий на этот счет. Но это только из за мафиозного режима установленного альянсом после прихода к власти. А как еще избавится от мафии если не через вступление в евросоюз? Ести другие предложения, способы? Они нагло захватили Молдову, а у Додона нету полномочий что бы боротся в одиночку. Да и связаны все одной ниткой... Думаешь зря ему помогли победить?

Алексей 30 dec. 2016,, 08:35

Плахотнюк ставленник Европы , вот молдоване ваш постух.Радуйтесь ассоциации ......

Алексей 30 dec. 2016,, 08:30

Плахотнюк ставленник Европы , вот молдоване ваш постух.Радуйтесь ассоциации ......

молдовеану 30 dec. 2016,, 06:23

все зло от комуняк и других социалистов.
все воровские схемы начались при них.
они карманы набили а сейсачас пытаются обвинить всех в их грехах.
только избавление от лжи русопутинцев позволит молдованам стать нормальной страной.
только своим умом и трудом при помощи ЕС и западной демократии, а не доверяя лжи и пропаганде кремлевских паханов и их приспешниками в нашей стране

Mai multe

Adăugaţi Comentarii

captcha

tu ești reporter

Fiți coautorul nostru! Dacă aveți o știre interesantă împărtășiți-ne-o și nouă!


captcha

Întrebarea zilei Toate

load