Detalii, în premieră, despre viaţa lui Plahotniuc

Detalii, în premieră, despre viaţa lui Plahotniuc

Preşedintele Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, şi-a publicat biografia pe blogul său.

Politicianul a dezvăluit informaţii despre viaţa şi activitatea sa, despre care presa nu a mai scris până acum. Liderul democrat a povestit despre copilărie, despre anii de studenţie, dar şi cum a reuşit să ajungă un om de afaceri de succes. Totodată, Vlad Plahotniuc a făcut publice, în premieră, poze din arhiva sa personală.  

Vlad Plahotniuc s-a născut în satul Pitușca, raionul Călărași, dar când avea doar trei luni părinţii lui s-au mutat în satul Grozești, Nisporeni. Liderul PDM povesteşte că încă de când era mic dormea puţin şi lucra mult. Potrivit politicianului, din școală a deprins spiritul competitiv și dorința de a face mai mult decât i se cerea.

Nu învăța pentru note și laude, ci pentru a înțelege cât mai multe lucruri pe care să le poată valorifica ulterior. A participat la mai multe olimpiade unde mereu ocupa locuri de frunte. În postarea sa de pe blog, Vlad Plahotniuc a povestit şi despre pasiunile sale. Politicianul a frecventat şase ani școala de muzică şi a practicat diverse genuri de sport. Halterele i-au adus însă cea mai mare satisfacţie. În acea perioadă a reuşit să se claseze pe locul doi la Campionatul republican pentru juniori. A crescut într-o familie cu şase copii, iar părinţii nu aveau timp pentru a-i răsfăţa. Liderul Partidului Democrat a mers la studii la Politehnică, iar după armată şi-a îndeplinit visul de a învăţa la drept.

Plahotniuc mai povesteşte că a făcut primii bani din activități de comerț și servicii în piețele din Belgrad și Macedonia. Ulterior, a dezvăluit că a încercat și afacerea cu săli video, pe care o practicau mulți moldoveni în anii 90. A urmat prima afacere serioasă - o tipografie unde erau imprimate etichete pentru mai multe vinării din Moldova și de peste hotare.

De asemenea, a administrat afaceri în România, dar şi în Italia, unde a gestionat o companie de construcţii cu 300 de muncitori. În aceeaşi perioadă a dezvoltat filiala Petrom din Moldova, care este unul dintre principalii contribuabili la bugetul de stat. Au urmat afaceri în turism, media, imobiliare. Vlad Plahotniuc a intrat în politică în 2010, dar recunoaşte că s-a implicat în acest domeniu mult mai devreme.  

În 2007-2009 a sprijinit în repetate rânduri mai mulți lideri ai opoziției de atunci. A făcut-o pentru că-şi dorea ca Republica Moldova să nu mai fie o țară cu o doctrină comunistă.

La alegerile parlamentare din 2010 a candidat pe listele Partidului Democrat, iar recent a fost ales preşedinte al PDM. Politicianul îşi propune ca partidul să devină un model de funcționare democratică, o formaţiune care să-i reprezinte pe cât mai mulți cetățeni ai Republicii Moldova. Plahotniuc spune că ambiţia sa este de a tranforma ţara noastră într-un stat normal, în care oamenii să îmbătrânească în condiţii decente. 

Preşedintele PDM a declarat că până acum i-a reuşit să ducă până la capăt toate proiectele începute, indiferent de obstacole. 

Ați găsit eroarea în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Comentarii Adăugați un comentariu24 comentari

Vasea 29 dec. 2016,, 11:34

Cine crede in povestile acestea?

Зверобой 29 dec. 2016,, 12:08

"СКАЗОЧНИК"

ivanbeliu 29 dec. 2016,, 16:39

И ни слова о сутенерстве, о монополии на импорт мяса, на экспорт цветного металла, об отмывании денег. Откровения, но в то же время выборочные, далёкие от реальной жизни олигарха

Sandu 29 dec. 2016,, 17:51

Comert cu organe, trafic de fiinte umane, arme si droguri. In toata zona balcanica. mai tarziu, de prin 2008, a inceput sa momeasca diverse personalitati cu prostituate de lux, inclusiv baieti, dupa care ii santaja. Astfel, a pus mana pe Petrom. Despre atacuri raideri nu are nimic de spus canalia?

petro 29 dec. 2016,, 19:32

В начале года боялся носа высунуть, а сейчас в крёстного отца метит. За широкой евроамерской спиной... Бог всё видит. //

Карлик кучерявый 29 dec. 2016,, 20:50

Как раз свою старость, он себе обеспечил!!!, правда за счёт ГРАБЕЖА НЫНЕШНИХ СТАРИКОВ, да чё там, ВСЕГО НАРОДА, да чё там, ВСЕЙ СТРАНЫ, но кесарю кесарево!!!

Наив 29 dec. 2016,, 20:59

Мягко стелит,он думает,что в Молдове, живут одни лохи!!! Это его и погубит!!!

Патриот 29 dec. 2016,, 20:59

Мягко стелет, да жестко спать!!!
Значение и смысл пословицы: Представьте себе человека, который умасливает Вас лицемерными фразами.
Плут пытается заиметь себе выгоду за Ваш доверчивый счет.
Чтобы добиться поставленной цели, он убеждает Вас выполнить ряд необходимых комбинаций, которые, по его мнению, не сулят абсолютно никаких рисков.
Это и есть значение слов “мягко стелет”.
В конечном итоге все выходит далеко не “по маслу”, и Вы сталкиваетесь с трудностями, о которых руководитель кукольного театра не упомянул.
Ваша доверчивость оборачивается боком, и результат не оправдывает ожидания.
В таких случаях принято говорить, что там, где кто- либо мягко стелет- жестко спать.
Если перефразировать эту пословицу, она не растеряет свой первоначальный смысл, который заложен седыми веками

русский молдован 29 dec. 2016,, 21:04

Если молдавский народ хочет избавится от мафиозного режима то Молдове нужно войти в евросоюз. Другого пути нету (есть еще обьединение, но это запасной вариант). Когда Вы это наконец поймете???

евроскептик русскому молдовану 29 dec. 2016,, 21:23

Забудь про ЕС,никто не собирается принимать нас туда.
И этот мафиозный режим нам установили сами еврочиновники,так что это тебе нужно избавляться от иллюзий. Попробуй почитать документы об ассоциации,но тебе это не светит,от народа это всё держится в секрете.

captcha

Întrebarea zilei Toate

load

PRIVESC EU

privesceu