Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

După demisie Șalaru are o nouă intenție

29 dec. 2016,, 09:30   Politică
5769 6

Ex-ministrul liberal al apărării, Anatol Şalaru, şi-a făcut publică intenţia de a fonda un partid politic de dreapta, dacă nu va reuşi să convoace Congresul extraordinar al PL şi să-l demită pe Mihai Ghimpu din funcţia de preşedinte al formaţiunii. Anunţul a fost făcut în cadrul emisiunii „Pahomi” de la postul de televiziune Realitatea TV”, transmite IPN.


Şalaru a spus că la mijlocul lunii curente a fost chemat la Bruxeless, unde i s-a sugerat să întreprindă ceva, pentru că Mihai Ghimpu distruge partidul, însă s-a arătat sceptic că va reuşi. „Nu cred că voi reuşi timp de două săptămâni să convoc Congresul extraordinar al PL şi să fiu ales preşedinte al formaţiunii. Voi crea o platformă politică, care în câteva luni va deveni un partid politic de dreapta. PL se află acum la o intersecţie, dacă nu se fac acum schimbări, peste doi ani nimeni nici nu-şi va aminti de această formaţiune”, a spus fostul ministru.

Anatol Şalaru a mai dezvăluit că intenţionează să atragă în proiectul său politic cât mai mulţi oameni de valoare. „Republica Moldova nu duce lipsă de partide politice, dar de oameni de valoare în politică. Noi avem oameni de valoare, dar ei nu se regăsesc nici într-un partid. Dacă reuşim să adunăm aceşti oameni, atunci avem şanse la viitoarele alegeri parlamentare”.

Anatol Şalaru a mai declarat că nu vede motive pentru declanşarea alegerilor parlamentare anticipate. „Cred că Guvernul Filip îşi va duce mandatul până la capăt. Acest Guvern s-a apucat serios de lucru şi îşi face treaba bine. Deja a fost asigurată stabilitatea. Nu a fost deloc uşor acest lucru după criza politică şi războiul hibrid declanşat de Federaţia Rusă prin intermediul lui Igor Dodon şi Renato Usatîi”, a declarat Şalaru.

Anatol Şalaru a fost demis din funcţia de ministru al apărării de către preşedintele Igor Dodon, la solicitarea liderului PL, Mihai Ghimpu. Acesta a declarat că PL îi retrage lui Şalaru sprijinul politic şi l-a acuzat că urmăreşte scopul de a distruge partidul.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?