Un nou plan de acțiuni privind asocierea la UE, aprobat de Guvern

Un nou plan de acțiuni privind asocierea la UE, aprobat de Guvern

Guvernul a aprobat astăzi Planul naţional de acţiuni pentru implementarea Acordului de asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană, în perioada 2017 – 2019, informează NOI.md.


Documentul stabileşte principalele măsuri ce urmează a fi întreprinse de autorităţi pentru a realiza angajamentele asumate în faţa instituţiilor europene, inclusiv privind ajustarea legislaţiei naţionale.

Conform Hotărîrii, Centrul de Armonizare a Legislaţiei al Ministerului Justiţiei este desemnat responsabil de realizarea măsurilor de transpunere a legislaţiei UE, MAEIE rămîne a fi coordonatorul general al implementării Acordului de asociere, iar Ministerul Economiei va fi responsabil de implementarea prevederilor privind facilitarea comerţului.

În acelaşi timp, a fost ajustat mecanismul de raportare privind implementarea acţiunilor prevăzute în Plan. Cheltuielile pentru realizarea Planului vor fi acoperite din bugetul de stat şi asistenţa oferită de partenerii de dezvoltare, în special Uniunea Europeană.

Acordul de asociere între Republica Moldova și Uniunea Europeană a fost semnat la 27 iunie 2014 şi a intrat în vigoare la 1 iulie 2016.
 

Ați găsit eroarea în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Comentarii Adăugați un comentariu2 comentari

Nokolea 30 dec. 2016,, 01:00

Мы подписали соглашение об ассоциации, для того чтобы потом еще какие-то планы внедрять что-ли? Что это за чудо документ такой, от которого наша страна ничего не выиграла, за то распугали своих партнеров, в частности Россию со своим огромным рынком сбыта.

nihilism, cinism, sarcasm 29 dec. 2016,, 08:53

„Sunt bucuros că finalizăm anul pe o notă ascendentă și pe dimensiunea europeană. Mesajele încurajatoare și de apreciere a înalților oficiali europeni trebuie să ne facă mai mobilizați și mai organizați în anul 2017. Mulțumesc tututor celor, care au lucrat asupra elaborării acestui Plan de acțiuni”, a accentuat Prim-ministrul.
Ar fi bine ca acerst plan să fie și pe interesul poporulrui, nu numai a "oficialilor europeni".
Câştigăm în planul asocierii ceea ce pierdem în planul existenţei.
Să ne ajute Dumnezeu!" Că din partea Guvernului, slabă speranţă.

Mai multe

Adăugaţi Comentarii

captcha

Întrebarea zilei Toate

load