Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Un nou plan de acțiuni privind asocierea la UE, aprobat de Guvern

28 dec. 2016,, 15:45   Politică
4261 2

Guvernul a aprobat astăzi Planul naţional de acţiuni pentru implementarea Acordului de asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană, în perioada 2017 – 2019, informează NOI.md.


Documentul stabileşte principalele măsuri ce urmează a fi întreprinse de autorităţi pentru a realiza angajamentele asumate în faţa instituţiilor europene, inclusiv privind ajustarea legislaţiei naţionale.

Conform Hotărîrii, Centrul de Armonizare a Legislaţiei al Ministerului Justiţiei este desemnat responsabil de realizarea măsurilor de transpunere a legislaţiei UE, MAEIE rămîne a fi coordonatorul general al implementării Acordului de asociere, iar Ministerul Economiei va fi responsabil de implementarea prevederilor privind facilitarea comerţului.

În acelaşi timp, a fost ajustat mecanismul de raportare privind implementarea acţiunilor prevăzute în Plan. Cheltuielile pentru realizarea Planului vor fi acoperite din bugetul de stat şi asistenţa oferită de partenerii de dezvoltare, în special Uniunea Europeană.

Acordul de asociere între Republica Moldova și Uniunea Europeană a fost semnat la 27 iunie 2014 şi a intrat în vigoare la 1 iulie 2016.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?