Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Dodon cere anularea Legii privind convertirea în datorie de stat a miliardelor furate

28 dec. 2016,, 12:49   Politică
7968 10

Președintele Igor Dodon a semnat o inițiativă legislativă cu privire la anularea Legii ce presupune rambursarea miliardelor furate din sistemul bancar de către cetățeni, comunică NOI.md.


Șeful statului a cerut Parlamentului să examineze inițiativa în regim prioritar și să dea curs solicitării de anulare a acestei legi, care, în opinia lui, reprezintă un act de injustiție socială.

„Miliardele furate trebuie să fie întoarse de toți cei care fie au participat la fraudă, fie au votat pentru, fie au cunoscut acest lucru, dar au preferat să tacă. Deopotrivă se fac vinovați numeroși funcționari de stat, responsabili din cadrul instituțiilor financiar-bancare, cei care urmau să contracareze acest furt, dar nu au mișcat un deget sau au preferat să tăinuiască”, a explicat Dodon.

În opinia șefului statului, frauda bancară a avut repercusiuni semnificative asupra bugetului de stat, a condiționat blocarea ritmurilor de creștere a pensiilor și salariilor.

„Efectele negative pentru populație, dacă situația nu se va schimba în cel mai apropiat timp, vor fi resimțite pe termen lung. Există multe alte soluții, pe care sînt gata să le discutăm, dar categoric sînt împotrivă să se plătească din contul generațiilor curente și următoare”, a adăugat Dodon.

Menționăm că fostul președinte Nicolae Timofti a promulgat la începutul lunii octombrie pachetul de legi care prevede și faptul că cetățenii vor întoarce timp de 25 de ani, cu o dobîndă anuală de 5%, garanțiile acordate anterior de Guvern pentru salvarea celor trei bănci furate. Legile au fost adoptate prin angajarea răspunderii executivului în fața Parlamentului.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?