X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Moldova vrea credit de asistență din partea Poloniei

28 dec. 2016,, 15:20   Economie
2066 0

Guvernul a aprobat hotărîrea privind inițierea negocierilor amendamentelor la Acordul dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Republicii Polonia privind obținerea unui credit de asistență, semnat la 14.05.2014 și ratificat de Parlament.


Se va renegocia extinderea termenului Acordului pînă la 8 august 2017, precum și suma creditului – de la 100 milioane la 50 de milioane de euro.

Pentru renegocierea acordului de credit cu Guvernul Republicii Polonia, a fost formată o comisie guvernamentală în frunte cu ministrul Finanțelor. Din componența comisiei fac parte șefi de direcții de la Ministerul Finanțelor, Ministerul Economiei, Ministerul Agriculturii și Ministerul Afacerilor Externe.

Președintele comisiei – ministrul Finanțelor – a fost împuternicit să parafeze noul acord renegociat.

De menționat că renegocierea creditului a fost inițiată de partea polonă, iar creditul renegociat va avea destinația de susținere a domeniului agriculturii, procesarea producției alimentare, inclusiv pentru infrastructura aferentă acestora.

Acordul de creditare în sumă de 100 mil. lei a fost deja ratificat de Parlamentul Republicii Moldova la 14.05.2014. Noul acord va fi iarăși supus procedurii de ratificare.

Pînă în prezent Ministerul Finanțelor a aprobat 6 dosare ale agenților economici, în sumă de cca 10 mil. euro, care au fost transmise părții polone. Ministerul Finanțelor Poloniei a acceptat 5 dosare în sumă de 8,6 mil. euro.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?